Theater, muziek en uitzicht tijdens Hoogte80 Festival

Vier dagen lang theater, muziek, literatuur, eten, drinken én een fantastisch uitzicht. Dat is het Hoogte80 Festival. Het festival wordt dit jaar van 5 tot en met 8 mei gehouden in stadspark Hoogte80 in de Geitenkamp. Ietsjes eerder dan voorgaande jaren, maar dat komt doordat Hemelvaart dit jaar vroeg valt.

“Dit jaar wordt een bijzonder jaar”, aldus zakelijk leider Harold Oddens. “De vrijheid vier je op 5 mei op Hoogte80 en op zondag 8 mei raast de Giro d’Italia langs het festivalterrein.”

Het festival wordt donderdag 5 mei geopend met een muziekstuk dat in het kader van de Giro wordt uitgevoerd door koor, 101 fietsbellen, 3 fietsbellen en 800 spaken.

Net als voorgaande jaren biedt het programma van het Hoogte80 Festival een aangename mix van theater en muziek. Daarnaast is er een uitgebreid kinderprogramma. Het hele programma is terug te vinden op de website: http://h80festival.nl/.
Er zijn op het festivalterrein bovendien voldoende gelegenheden om te eten en te drinken. Dat laatste is belangrijk. Het Hoogte80 Festival is gratis en de horeca-omzet wordt gebruikt om de kosten te betalen.

Het klimmetje naar Hoogte80 is opgenomen in het parcours van de Giro-etappe die zondag 8 mei in het centrum van Arnhem eindigt. Dit heeft vanzelfsprekend ook gevolgen voor de bereikbaarheid. Zondag 8 mei vanaf 14.00 uur is de hele wijk afgesloten voor autoverkeer. Ook fietsers moeten omrijden.

“Het is het handigste om gewoon voor 14.00 uur op het festivalterrein te zijn”, aldus de organisatie. Zondag 8 mei begint het festival om 12.00 uur. De andere dagen begint het festival om 14.00 uur. Om middernacht sluiten de tenten.

Alvast in de stemming komen? Hieronder vind je het teaser-filmpje die het Hoogte80 Festival afgelopen week op YouTube plaatste.

Foto: Hoogte80 Festival

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Theater, muziek en uitzicht tijdens Hoogte80 Festival"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*