Scoren voor gezondheid

imageNina ter Beest, 11 jaar, was gisteren met haar school op bezoek bij Vitesse en tekende daar een Scoren voor gezondheid-contract met voetballers van Vitesse. Speciaal voor Arnhem Direct schreef ze een verslag van de middag.

“Vandaag zijn we met onze klas (van de Pieter Brueghelschool) bij het stadion van de Erediviesieclub Vitesse geweest. Daar hebben we het lesprogramma ‘Scoren voor gezondheid’ gevolgt.

Scoren voor gezondheid is bedoeld om een gezonde levensstijl voor kinderen te bevorderen. Bij het lesprogramma hebben profvoetballers van Vitesse ons uitgelegd dat kinderen meer moeten bewegen. En dat zitten voor de computer met een zak chips niet gezond is (je mag het natuurlijk wel even doen).

Het lesprogramma bestond uit veel sporten. Zoals voetballen (natuurlijk), hardlopen, en dansen. We hebben een voetbal hoog gehouden., een test gedaan om te kijken hoe lang je kunt hardlopen, en we hebben een danswedstrijd gehouden.

Het was jammer dat er heel veel klassen waren. Waardoor het heel druk was. Een meisje uit mijn klas is zelfs onder de voet gelopen, toen ze een handtekening van een voetballer van Vitesse ging halen.

Aan het eind van het lesprogramma hebben we een contract getekend over gezond leven, ondertekend door een voetballer van Vitesse Ricky van Wolfswinkel.”

Nina

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Scoren voor gezondheid"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*