De waarde van groen voor de stad

imageArnhem is uitgeroepen tot de groenste stad van Nederland. Maar wat is dat groen de Arnhemmers waard? Wat heeft men er voor over om dat groen te koesteren? Tom Bade, directeur van Kenniscentrum Triple E, Arnhemmer en specialist op het gebied van Natuur en Economie, schreef ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Bezoekerscentrum Sonsbeek een boek over de waarde van het groen: ‘Arnhem een merk waardig groene stad’.

De fraaie foto’s in het boek spreken voor zichzelf. Tom Bade neemt de lezer op leesbare wijze mee op een tocht door al het mooie groen dat Arnhem te bieden heeft en leert ons dat de groene weelde van de stad economische waarde heeft. Zoals Tom zelf zegt: ,,‘economie’ is niet meer dan ‘ecologie’, maar dan verkeerd gespeld.”

De parken in Arnhem zijn zodanig door de stad verspreid, dat het groen in deze stad met recht één van de belangrijkste kwaliteiten van Arnhem genoemd mag worden. Dat groen is niet alleen te vinden in Sonsbeek, Zijpendaal, Bronbeek, de watertuinen in het Spijkerkwartier, Meinerswijk, het Immerloopark en Park Westerveld, maar ook in het minder bekende Maasbergse bos en binnenkort in Park Lingezegen en op nog veel meer plaatsen.

Tom Bade houdt op maandag 10 november a.s. een lezing over de sociale en de economische waarde van het vele groen voor Arnhem. Hij vergelijkt de groensituatie in Arnhem met die in andere steden, ook buiten Nederland. Het begrip ‘Urban Forestry’ is wereldwijd ingeburgerd om aan te geven hoe belangrijk een groene omgeving is voor het welbevinden van de bewoners.

Waar? Bezoekerscentrum Sonsbeek, Zijpendaalseweg 24a te Arnhem.
Wanneer? Maandag 10 november in Aanvang: 19.30 uur.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "De waarde van groen voor de stad"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*