Arnhem op nachtnet NS

image“Sluit Arnhem en Nijmegen aan op het nachtnet van de NS”. Dat zeggen Jan de Wit, Duco Bodewes en Martijn Leisink, leiders van D66 in respectievelijk Arnhem, Nijmegen en Provinciale Staten. Zij zijn een gezamenlijke lobby begonnen. En niet geheel onterecht lijkt mij. In een artikel in De Gelderlander lees ik echter dat Jaap Modder, voorzitter van de Stadsregio Arnhem-Nijmegen, de aansluiting op het nachtnet razend duur vind en dat hij eerst het experiment in Noord Brabant wil afwachten.

Daar zijn de vier grootste steden sinds vorig jaar december in het weekend aangesloten op het nachtnet. Het is een experiment van drie jaar, eenderde van het experiment is dus bijna achter de rug. De steden en de provincie Noord Brabant hebben hiervoor bijna vijf miljoen euro uitgetrokken en elke stad betaalt een ton per jaar. De eerste uitkomsten en ervaringen zouden nu zo ondertussen al wel bekend moeten zijn.

Gezien de financiële tegenvallers van de laatste tijd, lijkt een behoudende opstelling wellicht op zijn plaats, maar aan de andere kant is de Stadsregio met Coolregion druk bezig om de regio op de kaart te zetten. Een goede verbinding met de randstad lijkt me daarbij toch een essentieel onderdeel?!

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Arnhem op nachtnet NS"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*