Wintertuinfestival 2008

image

Van 21 t/m 30 november organiseert Literair Productiehuis Wintertuin het 14e Wintertuinfestival. Tien dagen nieuwe literatuur, muziek, theater, beeld en bijzondere producties op diverse locaties in Nijmegen en Arnhem. Het Wintertuinfestival heeft elk jaar een actuele invalshoek. Dit jaar is dat ‘Faust’. Het is precies 200 jaar geleden dat Goethe het eerste deel van zijn Faust voltooide. Dit grote verhaal van verlangen en verleiding, de zoektocht naar Ware Kennis & Groot Inzicht, en de grens die je daarbij mogelijk overschrijdt – lopen horizontaal en verticaal door het hele festival.

De Wintertuin vraagt schrijvers, kunstenaars en wetenschappers naar de Faust in zichzelf. Waar ligt jouw grens tussen ambitie en obsessie? Wat wil je bereiken en hoever ben je bereid daarvoor te gaan? Hoe ver mag je gaan, zowel binnen als buiten je werk? Tot welk punt heiligt het doel de middelen? Hoe groot is jouw de wens om, net als Faust, te weten was die Welt, im Innersten zusammenhält?

En tot slot, om het dilemma van Faust samen te vatten: hoe houd je de duivel buiten?

Op vrijdag 21 november opent het Wintertuinfestival in de Sint Stevenskerk in Nijmegen, met een gesprek over deze thema’s tussen schrijver Harry Mulisch en wetenschapper Robbert dijkgraaf. Na de opening neemt het festival bezit van een tiental podia in Nijmegen en Arnhem.

Het Wintertuinfestival in Arnhem belooft veel verrassing, ontroering en een groot feest. Op zaterdag 22 november is de Grootse Arnhemse Avond (en Nacht!) in Luxor Live. Literatuur, muziek, theater en alles wat er tussen zit. In samenwerking met Konijn2000 presenteert Wintertuin een avond met verrassende, ontroerende acts en een stampende afsluiter waarbij Konijn2000 probeert het afgelopen feest in Luxor Live te overtreffen.

Op zondag 23 november is Luxor Live het podium voor de try-out van De Boogloze Boogpees. In een bijzondere samenwerking tussen Literair Productiehuis Wintertuin en orkest de ereprijs wordt het prachtige gedicht Boogloze Boogpees van Piet Gerbrandy getoonzet, gezongen, verfilmd en uitgevoerd. In het KAB Posttheater is de uitreiking van de Literaire Prijs Gelderland.

Kaarten voor het programma in Luxor Live kosten 10 euro (+ 2 euro servicekosten). De toegang in het Posttheater is gratis.

Kijk voor het volledige programma op de site van De Wintertuin. Er is trouwens ook een speciaal festivalblog met extra achtergrondinformatie en de laatste nieuwtjes.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Wintertuinfestival 2008"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*