Lemmingen

{

Je moet in feite gewoon niet te diep nadenken en dan klopt alles. Herman Finkers (1954)

Maandag is ‘t Tweede Paasdag. Maar ‘t is ook de tweede maan¬≠dag van de maand: de dag waarop, normaliter, bij ons in de straat ‘t oude papier wordt op¬≠gehaald.

Op de afval¬≠wijzer, die elk huis¬≠houden heeft gekregen, staat te lezen dat ‘t daarom ‘n weekje later wordt. Maar iemand had die afval¬≠wijzer al bij ‘t oud papier gedaan. Hij zette z’n dozen, tassen en zakken al ‘n week eerder aan de kant van de weg.

Hierdoor raakte de ene na de andere straat¬≠bewoner in de war. Steeds meer dozen, tassen en zakken werden in navolging op de stoep¬≠rand gezet. Voor de zekerheid, denk ik. Of omdat ze allemaal de afval¬≠wijzer al bij ‘t oud papier hadden gedaan.

[Al ‘n week kan ik van ‘n aantal buren de financiële jaar¬≠overzichten door¬≠kijken. En ik kan je vertellen dat ‘t zo slecht nog niet gaat. In de week die ik nog heb, hoop ik de rest van de dozen, tassen en zakken doorzocht te hebben.]

Reacties

Over de auteur

René Gademann
Een Mowl’etje [mo’wɛləcə] is een kort verhaal van exact honderdvijftig woorden. Het is bedacht en ontwikkeld door René Gademann die al sinds jaar en dag publiceert op www.mowl.eu. En elke zaterdag op Arnhem Direct. Kortgeleden is van zijn hand de thriller Colheita verschenen bij de Arnhemse uitgeverij Aquazz. Het boek is ook verkrijgbaar bij de boekhandel.

Wees de eerste die reageert op "Lemmingen"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*