Duurzame mode in spotlights tijdens Mode Biënnale

{

De Arnhem Mode Biënnale vestigt internationale aandacht op fashion en kunst met allure. Tijdens de derde editie in brengt het Awearness Fair Fashion Event verdieping met een evenement dat duurzame mode van alle kanten belicht. Het Fair Fashion Event vindt plaats van 28 juni t/m 5 juli en heeft o.a. de volgende groene fashionstatements op het programma:

Awearness Fair Fashion Show
Pret-a-porter, couture en arty designkleding met respect voor mens en milieu geven de catwalk in de Eusebiuskerk een duurzaam signatuur tijdens de Awearness Fair Fashion Show op zondag 28 juni. Deze show laat op inspirerende wijze zien dat eerlijke mode trendy en mooi is.

Ontwerpers als Brennels, Studio Jux, Van Markoviec, Rianne de Witte en Marlon Borgschot tonen hun nieuwe collecties in een show rondom de thema’s people – environment – innovation. Nieuwe materialen zoals lyocell, houtpulp, soja, maïs, hennep, bamboe en brandnetel zorgen samen met spraakmakend beeldmateriaal voor een bijzondere beleving. De Awearness Fair Fashion Show is de eerste volledig duurzame modeshow van deze omvang in Nederland en wordt samengesteld door Joke Bom van fair fashion webshop watMooi.

Awearness Catwalk Talkshow
De op de modeshow aansluitende catwalk talkshow onder leiding van Jort Kelder, laat sleutelfiguren uit de duurzame kledingindustrie in dialoog gaan met kledingretailers, fair fashiondeskundigen, politici en andere beleidsmakers over de thema’s people – environment – innovation in de mode, op weg naar Arnhem als duurzaamste modestad. Mediastichting lokaalmondiaal zorgt voor spraakmakend beeldmateriaal.

Awearness Fair Guerillastore
Van 29 juni t/m 5 juli is de Awearness Fair Guerrillastore geopend aan de Turfstraat 1a in Arnhem. De tijdelijke winkel biedt onderdak aan hippe eerlijke mode, unieke tassen en andere accessoires van gerecyclede materialen. Jonge ontwerpers creëren ter plekke originele stukken van gedragen kleding. Diverse workshops van o.a. Loesje en duurzame kooptips van de StoereVrouwen maken van een bezoek aan de store een informatief feestje. Op 5 juli is er de Swap Shop van UpperWareHouse, waar miskopen en misfits gepimpt en geruild kunnen worden.

Kijk voor meer informatie op www.awearness-fashion.nl

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Duurzame mode in spotlights tijdens Mode Biënnale"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*