Vijf visies voor Kenniscluster Arnhem

{

Afgelopen week werd in de Bibliotheek de expositie geopend waar vijf architecten hun visie op het toekomstige Kenniscluster presenteren. Het Kenniscluster is een onderdeel van het Rijnboogproject.

Het Kenniscluster wordt de krachtenbundeling van Bibliotheek Arnhem, Gelders Archief, Historisch Museum Arnhem, Volksuniversiteit Arnhem, Het Domein van kunst en cultuur Arnhem en de creatieve opleidingen van Rijn IJssel. Het komt te liggen tussen de Oude Oeverstraat en de Nieuwe Oeverstraat, daar waar een nu een braakliggend, driehoeksvormig terrein ligt. Omdat het kenniscluster daarmee grenst aan Arnhemse historische kelders, wordt momenteel onderzocht of daar een verbinding tussen gemaakt kan worden.

Het vijftal architecten is geselecteerd uit veertig aanmeldingen van gerenommeerde bureaus. Begin volgende maand moet een speciale selectiecommissie een keuze maken uit de vijf. Aan de hand van dat advies moeten B en W vervolgens een besluit nemen. Na de zomervakantie moet het echte ontwerpen beginnen.

De visies die nog tot en met 30 juni op de begane grond van de bibliotheek in de Koningstraat te zien zijn, zijn nog allesbehalve concrete plannen. Toch zien de presentaties er – met dank aan de nieuwste computertechnieken – soms uit alsof het gebouw er al staat.

Visie Claus en Kaan Architecten
Visie Jo Coenen & Co Architecten
Visie Diederendirrix b.v.
Visie Neutelings Riedijk Architecten b.v.
Visie VenhoevenCS Architecten

Tot 23 juni kun je via een reactieformulier suggesties voor het uiteindelijke ontwerp kenbaar maken. De suggesties worden gebundeld en meegegeven aan de architect die het uiteindelijke ontwerp mag gaan maken.

Het reactieformulier kun je inleveren in de bibliotheek, mailen of opsturen naar
Gemeente Arnhem
Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling
T.a.v. Patricia Vleeming
Postbus 5283
6800 EG Arnhem

Op de foto de visie van Neutelings Riedijk Architecten b.v.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Vijf visies voor Kenniscluster Arnhem"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*