Treffen

Onverwacht was de vrouw ‘t fietspad opgelopen, waar ik voor ‘n rood verkeerslicht wachtte. Ze legde haar hand op m’n arm.

“D’r is helemaal geen brand.” vertelde ze, duidend op de commotie rond ‘t elektronica-warenhuis op de hoek. Ze wist blijkbaar meer. Ondertussen liepen de andere voetgangers over ‘t zebrapad. De vrouw knikte naar ‘n bekende.

“Die is van mijn generatie.” informeerde ze. Ze bleef intussen m’n arm vasthouden. Samen keken we naar de brandweer die met vier auto’s was komen aanrijden. ‘t Licht sprong op groen. Fietsers passeerden me. Ik bedacht me wat te doen.

“Ik wou eigenlijk doorfietsen.” besloot ik op te biechten. De vrouw keek me even aan. Toen landde de boodschap. Ze liet m’n arm los.

“Dat moet je doen, jong.” zei ze. Met ‘n glimlach knikte ze gedag.

Reacties

Over de auteur

René Gademann
Een Mowl’etje [mo’wɛləcə] is een kort verhaal van exact honderdvijftig woorden. Het is bedacht en ontwikkeld door René Gademann die al sinds jaar en dag publiceert op www.mowl.eu. En elke zaterdag op Arnhem Direct. Kortgeleden is van zijn hand de thriller Colheita verschenen bij de Arnhemse uitgeverij Aquazz. Het boek is ook verkrijgbaar bij de boekhandel.

Wees de eerste die reageert op "Treffen"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*