Dat zou handig zijn!

Vorige maand lanceerde het ministerie van BZK de prijsvraag Dat Zou Handig Zijn. Het ministerie vraagt daarbij om ideeën te genereren voor toepassingen van overheidsgegevens. Oftewel, welke overheidsgegevens zijn waardevol om handige online diensten mee te maken? Een website over scholen die kunnen bijdragen aan de keuze voor de kinderen? Een gadget over verkeer die irritatie in dorp en stad voorkomt? Een webtoepassing die aangevraagde vergunningen toont zodat verrassingen bij verbouwende buren worden voorkomen?

Voor de realisatie van de beste plannen is 20.000 euro vrijgemaakt. Tot 15 september kunnen plannen en ideeën worden ingediend. Een deskundige jury zal zich dan over de bijdragen buigen. Aan de hand van criteria als kwaliteit van het concept, creativiteit, geschatte impact voor verbetering dienstverlening en realiseerheid worden winnaars aangewezen.

Lijkt me aardig om vanuit Arnhem Direct een idee aan te dragen die we straks wellicht mogen realiseren. Lex, zou het niet handig zijn om overzicht te hebben van aantal beschikbare parkeerplaatsen per straat? Gerjanne, zijn er vanuit Power to Arnhem al concrete ideeen die we kunnen indienen? Joost, jij wellicht suggesties met betrekking tot de buurtkwis? Iemand anders suggesties?

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Dat zou handig zijn!"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*