De balans na een jaar Luxor Live

{

Klaas Knooihuizen van LiveXS maakte de balans op van het eerste jaar Luxor Live.

De laatste twee decennia van de vorige eeuw was het oude Luxor in Arnhem één van de toonaangevende podia in de regio. In een tijd dat elke zichzelf respecterende gemeente een podium uit de grond stampte werd Luxor, na enkele vervelende incidenten, gedwongen de deuren te sluiten. Arnhem moest het jaren zonder groot poppodium doen.

Tot vorig jaar, toen Luxor Live haar deuren opende. Nu het eerste seizoen er bijna op zit is het tijd om de balans op te maken. LiveXS belde met Carla Leurs, coördinator marketing bij Luxor Live.

“We zijn heel tevreden over het afgelopen jaar,” vertelt Leurs. “We hebben een duidelijke stijgende lijn gezien. Er komen meer bezoekers en we krijgen steeds meer positieve reacties. Er is natuurlijk nog veel te winnen. Zo moeten we werken aan onze naamsbekendheid. Mensen zijn gewend geraakt om uit te wijken naar Nijmegen (Doornroosje, red.) en Utrecht (Tivoli, Ekko, red.). Je kan natuurlijk niet verwachten dat je in één jaar een podium in de markt kan zetten, zeker niet in een stad die een dergelijk podium lang niet heeft gehad.”

Vorige week bereikte ons het treurige nieuws over 013 in Tilburg, dat vanwege teruglopende resultaten genoodzaakt was zes medewerkers te ontslaan. De crisis laat ook de muziekindustrie niet onberoerd. Het is niet de makkelijkste tijd om een podium in de markt te zetten, maar Leurs is positief. “We hebben natuurlijk geen vergelijkingsmateriaal met voorgaande jaren, maar financieel zijn we gezond. Per maand hebben we, inclusief dansavonden, drie √† vier keer een uitverkocht huis.”

Het afgelopen jaar speelden er veel nationale en internationale acts in Luxor Live, waaronder grote Nederlandse namen zoals Voicst, Gem, Kyteman, Krezip, Ilse de Lange en Pete Philly & Perquisite. Daarnaast zijn er veel opkomende acts geboekt in zowel de grote als de kleine zaal. Hoe gaat dat er volgend jaar uitzien? “We zullen dit profiel de komende jaren voortzetten en uitbouwen. Voor volgend seizoen hebben we The Datsuns (Nieuw-Zeeland) en Mad Sin (Duitsland) al geboekt, naast Nederlandse acts als Roosbeef, Johan en Moke. Geen namen om je voor te schamen, lijkt me.”

Voor het zover is sluit het podium vanavond het seizoen af met de Jamaicaanse reggaeband Israel Vibration.

Foto: via NRP

Reacties

Wees de eerste die reageert op "De balans na een jaar Luxor Live"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*