Zittende partijen in Arnhem bang voor nieuw geluid

De Agendacommissie van de Arnhemse gemeenteraad heeft besloten een voorstel te doen aan de gemeenteraad om politieke partijen geen spreektijd meer te geven in de informatieve fase in de besprekingen. Politieke partijen zouden – bij aanname van het voorstel – worden geweerd door de gemeenteraadsfracties van Arnhem.

Solidara Gelderland en de Onafhankelijke Nijmeegse Partij/Lijst Ramon Barends zijn van mening dat zij iets kunnen bijdragen aan de politieke discussies over de stad Arnhem.

Ramon Barends namens de ONP/LRB: “De ONP heeft regelmatig met een Nijmeegse insteek ingesproken in Arnhem. Wij vinden het belangrijk om het woord te voeren in Arnhem, omdat Arnhem en Nijmegen samen een regio vormen. Het is goed om bij elkaar in de keuken te kijken. Dat past in onze open houding en insteek. Wij vinden dit voorstel een klap in ons gezicht en verstorend voor de samenwerking in de regio.”

Ture Eijsbouts namens Solidara Gelderland: “Solidara Gelderland wil met een positief-kritische blik kijken naar de gemeentepolitiek. Wij zijn een landelijke partij die het belangrijk vindt om onze bijdrage aan het gemeentebestuur te geven. Wij denken dat onze bijdragen een zinvolle aanvulling kunnen zijn voor de politiek.”

Beide partijen zullen bij de gemeenteraad een bezwaarschrift indienen en zullen de andere nu bekende nieuwe partijen – zoals Trots op Nederland, de Partij van de Dieren en de Fractie Jaspers – benaderen om het bezwaarschrift mee in te dienen. Wel hopen zij dat het niet nodig zal zijn en dat de gemeenteraad het als hamerstuk voorgestelde voorstel niet zal aannemen.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Zittende partijen in Arnhem bang voor nieuw geluid"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*