91-jarige Arnhemse haalt recordbedrag op voor Rode Kruis

{

Op de foto: Marga Peters, collectecoördinator Rode Kruis Arnhem, bedankt mevrouw Cornelissen

De 91-jarige mevrouw Cornelissen heeft tijdens de jaarlijkse collecteweek van het Rode Kruis een unieke prestatie geleverd. Zij haalde in de Arnhemse wijk het Spijkerkwartier in haar eentje een recordopbrengst van maar liefst 809 euro op, goed voor drie volle collectebussen. De collecteweek was dit jaar van 14 tot 20 juni.

In totaal haalde het Rode Kruis dit jaar in Arnhem ruim 26.000 euro op. Het geld zal onder andere besteed worden aan de vakantieprojecten, voor mensen die niet zelfstandig met vakantie kunnen, aan de jaarlijkse dagboottochten voor oudere Arnhemmers, aan het soepproject voor daklozen en een andere belangrijke taak, de noodhulp.

Het Rode Kruis wil met het bieden van sociale hulp in Arnhem de eenzaamheid verminderen en de zelfredzaamheid van met name chronisch zieken en gehandicapten vergroten. Dit werk kan het Rode Kruis alleen doen dankzij de inzet van vele vrijwilligers. Zo werkten aan de collecte maar liefst 430 collectanten mee. In een groot deel van de Arnhemse wijken waren zij actief.

Het Rode Kruis streeft erna om volgend jaar in alle Arnhemse wijken te collecteren. Daarvoor zijn nog 200 extra collectanten nodig. Mevrouw Cornelissen heeft in ieder geval laten weten in 2010 wederom mee te doen.

Foto: Bob Walker

Reacties

Wees de eerste die reageert op "91-jarige Arnhemse haalt recordbedrag op voor Rode Kruis"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*