Gelders klokgelui – een kijkje achter de politieke schermen

Guillaume Keulen is een invloedrijk man in Gelderland. Voormalig voorzitter van de Kamer van Koophandel Centraal-Gelderland, voormalig directeur van het Gelredome, en prominent lid van het CDA Gelderland. Keulen is ook voorzitter van het Gelderse Opera en Operettegezelschap GOOG.

In februari 2007 vertelt hij in een interview in De Gelderlander vol trots hoe hij kort daarvoor twee pianisten vanuit Barcelona acht keer heeft laten overvliegen voor een aantal optredens in Arnhem en omgeving. ‘We wilden een Spaanse opera opvoeren maar het werd veel te duur een heel orkest in te huren’, vertelt hij in de krant.

Wat Keulen er niet bij zegt is dat die vliegtripjes zijn betaald met belastinggeld. Het GOOG dreigde als gevolg van de peperdure Spaanse escapade failliet te gaan. Keulen klopte aan bij Gedeputeerde Staten, die uiteindelijk, in strijd met de geldende subsidiebepalingen, 5000 euro ‘waarderingssubsidie’ betaalden. ‘Vriendjespolitiek’, zeggen provincieambtenaren. Eén van hen trekt aan de bel en dient een klacht in. Er volgt een – volledig uit de publiciteit gehouden – intern onderzoek.

Lees het hele verhaal op de site van Binnenlands Bestuur

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Gelders klokgelui – een kijkje achter de politieke schermen"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*