Take Five – Arnhemse geschiedenis anno nu

Gastcurator van deze week is Caroline Berkhof, PR & communicatiemanager bij het Openluchtmuseum.

In het Nederlands Openluchtmuseum zie je de geschiedenis van het dagelijks leven van gewone mensen in Nederland. Ik heb gezocht naar foto’s van het dagelijks leven van gewone mensen in Arnhem anno nu. Als je even wacht, wordt het vanzelf geschiedenis‚Ķ

Een liefdevolle omarming van ‘mijn Arnhem’. Valkenhuizen schat ik zo in, de zondagse frisse neus. Een foto uit 2008, maar een gevoel van alle tijden.

Mijn Arnhem
Mijn Arnhem – Marc Broens

Op dit moment berijden al ca 150.000 Nederlanders een scootmobiel! Vergrijzing in motion.

DSCF1719
zonder titel – Akbar Simonse

Niet iedereen houdt van tuinieren. Zie hier een fraai voorbeeld van een ‘onderhoudsvrije tuin’ die in het begin van de 21e eeuw sterk opkomt. Vaak in combinatie met schuttingen en barbecues.

6
6 – Ramon Snellink

Op zondag trekken we weer lekker naar het park (ook van alle tijden). Kleedje, gevulde picknickmand, flesje wijn mee (whatever je lekker vindt), limo voor de kids, een goed gezelschap en je dag kan niet meer stuk. Zo’n park biedt ook een geweldige voedingsbodem voor de kennismaking met stadgenoten met een andere culturele achtergrond.

ParkSonsbeek090401
Sonsbeekpark – René Wouters

Zien en gezien worden. Iedereen is journalist, iedereen is fotograaf. De fotograaf op de foto stapt uit de muurschildering en voegt een extra dimensie toe aan communicatie. Maar welke…?

Kiek 's
Kiek ‘s – Gerjanne Tiemens

Ik geef het stokje graag door aan Jasper Visser, de onvermoeibare communitymanager van het Nationaal Historisch Museum en blogger op jijmaaktgeschiedenis.nu

Vorige edities van Take Five:
Mijn Arnhem
Een bijzondere kijk op zaken
Bruggen verbinden
Pieter Jongelie’s kijk op de Mode Biënnale
Eusebiustoren
Hotspots

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Take Five – Arnhemse geschiedenis anno nu"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*