Geschiedenis van Arnhemse poptempel Luxor in full colour boek

{

Van 1984 tot 2000 is Luxor, gevestigd in een monumentaal pand in het centrum van Arnhem, een toonaangevend popcentrum in Nederland met spraakmakende evenementen en concerten. Het theater fungeert als een belangrijke ontmoetingsplaats voor muziekliefhebbers en feestgangers. Het is zowel een podium voor gevierde muzikanten als een springplank voor nieuw talent.

Nationale en internationale artiesten als Van Halen, Marillion, Herman Brood, Chris Isaac, Nina Simone, Candy Dulfer, 2 Unlimited, DRU HILL, Foxy Brown, Az Yet, Anouk, Ilse de Lange, Gino Vannelli, DJ Tiësto, en De Dijk treden er op. Het centrum wordt gerekend tot de vijf beste podia van Nederland, een trendsetter als houseclub en volgens Veronica de R&B Club Number One in Nederland.

De Saturday Night Club is jarenlang ongekend populair en rekent zelfs kroonprins Willem-Alexander en prins Maurits tot haar gasten. In December 1999 moet Luxor haar deuren sluiten; het einde van een bewogen tijdperk.

In november 2009, bijna tien jaar nadat het Luxor Theater in Arnhem haar deuren sloot, verschijnt het full colour boek LUXOR EPISODES bij Uitgeverij Kontrast. Initiatiefnemer en voormalig eigenaar Jan Damen doet hierin op persoonlijke wijze verslag van de roemruchte historie van popcentrum Luxor. Het boek bevat uniek fotomateriaal en de DVD LUXOLOGY.

De onvergetelijke bijdrage van het Luxor Theater aan de pop- en dancecultuur in Nederland is in LUXOR EPISODES op bijzondere wijze vastgelegd in woord en beeld. Het full colour boek omvat meer dan 250 pagina’s met circa 300 afbeeldingen, waaronder veel foto’s van Nederlandse topfotografen die speciaal voor deze publicatie materiaal ter beschikking stelden.

Bij het boek wordt de DVD LUXOLOGY geleverd met 150 minuten origineel beeld- en geluidmateriaal van onder andere concertregistraties van Herman Brood, Chris Isaak, en Van Halen.

Eind november 2009 vindt in Arnhem de presentatie plaats.

LUXOR EPISODES (ISBN 978-90-78215-84-4) is tot 1 oktober 2009 met korting (€ 32,50) te bestellen via Uitgeverij Kontrast. Na 1 oktober 2009 geldt de normale prijs van € 39,95.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Geschiedenis van Arnhemse poptempel Luxor in full colour boek"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*