CDA stelt vragen over busverbinding Schaarsbergen

DSCN16175

De Arnhemse CDA-fractie heeft het College van Burgemeester en Wethouders vragen gesteld over de veranderingen in de busverbinding met Schaarsbergen. Door die verandering komt de rechtstreekse busverbinding met de winkelvoorzieningen aan de Van Lawick van Pabststraat te vervallen.

Met name voor de bewoners van Schaarsbergen die op het openbaar vervoer zijn aangewezen – veelal ouderen en zij die minder goed ter been zijn – een groot probleem.

“Het opheffen van de directe busverbinding naar de Van Lawick van Pabststraat en de binnenstad is erg vervelend voor groot aantal bewoners van Schaarsbergen,” aldus CDA-raadslid Jaap Bogaards. “Een groot aantal van de bewoners die gebruik maken van deze busverbinding zijn juist slecht ter been. De nadelen die zij aan deze verandering ondervinden zijn zover wij weten niet onderzocht en er is niet met de bewoners overlegd. Het CDA vraagt daarom aan het College of er inderdaad niet is overlegd, en zo ja, waarom dan niet?”

Veel inwoners van Schaarsbergen zijn voor hun boodschappen en andere dagelijkse levensbehoeften hoofdzakelijk aangewezen op de winkelvoorzieningen, de apotheek en het postkantoor aan de Van Lawick van Pabststraat. Op Schaarsbergen zelf is alleen een bakker gevestigd. Gemeente Arnhem wilt nu buslijn 2, de busverbinding die Schaarsbergen bedient, gaan trollyficeren. Lijn 21 zal dan het openbaar vervoer gaan verzorgen in Schaarsbergen.

Gevolg van de trollyficering is dat de bewoners van Schaarsbergen hun rechtstreekse verbinding met de Van Lawick van Pabststraat verliezen. In de situatie na trollyficering dienen de bewoners om de Van Lawick van Pabststraat te kunnen bereiken bij het Shell-station over te stappen. Voor de bewoners van Schaarsbergen betekent deze situatie een aanmerkelijke verslechtering ten opzichte van de huidige situatie.

“Veel bewoners van Schaarsbergen maken zich hierover ernstige zorgen,” legt Bogaards uit. “Na trollyficering worden zij gedwongen tot extra overstappen en extra reistijd door een eventueel gebrekkige aansluiting en dat terwijl zij, zeker als zij met boodschappen naar huis gaan, bijvoorbeeld vaak zware tassen bij zich dragen. Zeker voor ouderen en zij die slecht ter been zijn, is extra overstappen dan extra belastend.” De Dorpsraad Schaarsbergen heeft voor deze problematiek reeds diverse malen aandacht gevraagd bij de gemeente. Helaas tot op heden zonder inhoudelijke respons.

Foto: Bernard Vink

Reacties

Wees de eerste die reageert op "CDA stelt vragen over busverbinding Schaarsbergen"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*