Energiebesparing in Sint Marten-Sonsbeekkwartier

{

Anouk Brack en Rik Hoevers uit de Staringstraat tekenen als eersten het contract met Jan Schreur, voorzitter van de stichting.

Op donderdag 3 september hebben de eerste bewoners uit Sint Marten-Sonsbeekkwartier een contract ondertekend met Stichting Kom op voor een duurzame wijk over het aanbrengen van energiebesparende maatregelen in hun woning.

Deze bewoners uit de Staringstraat kunnen maar liefst 56% energie besparen door de gevel te isoleren, enkel glas te vervangen door dubbel glas (HR++) en de negen jaar oude CV-ketel te vervangen door een HR-ketel. Uit een uitvoerig rapport van een erkende maatwerkadviseur blijkt dat daarmee de woning van een energielabel F naar een energielabel B kan gaan.

Lage energierekening
De bewoners zullen NA de uitvoering van de maatregelen een aanzienlijke lagere energierekening en meer wooncomfort krijgen. Ook krijgen zij bij de bekostiging aanzienlijke subsidies: van de minister en de gemeente in totaal € 1500,‚Äî, 20% korting op de kosten van dubbel glas en het 6% btw-tarief voor de isolatiekosten. Bovendien ontvangen zij een bonus van € 300,‚Äîwanneer de wijk de weddenschap met minister Cramer wint en wordt het maatwerkadvies grotendeels vergoed.

Veel animo voor “Kom op, bespaar energie èn kosten”
Minister Cramer van VROM heeft in het voorjaar de wijk Sint Marten-Sonsbeekkwartier uitgedaagd om in 2009 tenminste vijftig woningbezitters bereid te vinden die hun woning tenminste dertig procent energiezuiniger gaan maken. Stichting Kom op voor een duurzame wijk heeft hiervoor het project “Kom op, bespaar energie èn kosten” in de steigers gezet. Een belangrijk onderdeel daarvan is dat de stichting in het Servicecentrum Duurzame Ontwikkeling aan de Hommelseweg alle mogelijke faciliteiten biedt om de bewoners te helpen bij hun plannen. In het servicecentrum is daartoe een één-loketfunctie ingericht.

Nieuwe wervingscampagne
De stichting ligt inmiddels op koers. Er is veel animo en er zijn al meer dan dertig maatwerkadviezen uitgebracht. In september is er een nieuwe en laatste wervingscampagne. Zo worden er weer huis-aan-huisfolders verspreid en is er op donderdag 17 september een nieuwe informatieavond om 20.00 uur, in het Inloophuis Sint Marten aan de Van Slichtenhorststraat 34.

Voor meer informatie: kijk op de website of neem contact op met het Petra Lettink van Servicecentrum Duurzame Ontwikkeling (Hommelseweg 41,tel. (026) 737 00 41).

Foto: Hans Huurdeman

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Energiebesparing in Sint Marten-Sonsbeekkwartier"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*