Feestelijke opening KunstWerkplaats Schuytgraaf

Vanaf vandaag is het creatieve hart van Schuytgraaf, de KunstWerkplaats, open voor het publiek. Waar in de toekomst de woningen van de velden 6 en 11 van Schuytgraaf gaan verrijzen, wordt nu al gewerkt, ontworpen, gespeeld en gemusiceerd door bewoners en atelierhuurders van de KunstWerkplaats Schuytgraaf. Vanmiddag is iedereen welkom om een kijkje te komen nemen.

KunstWerkplaats Schuytgraaf heeft ateliers, de beeldengalerie ‘Natura Artis Magistra’ en het St. Elconplein als bruisend centrum. Hier worden in de toekomst leuke, spannende en verrassende activiteiten georganiseerd door en voor Schuytgraaf. De feestelijke opening van het gebied is een leuke eerste kennismaking met de kunstenaars.

Gedurende de middag zijn er muziekoptredens, kindergedichten, open ateliers, workshops, portretfotografie, wandelen, spelen, bouwen en planten. Daarnaast is er een voorproefje van het Sprookjesfestival. Ook voor de inwendige mens wordt gezorgd met streekeigen hapjes en drankjes van de Kookplaats. Op het KunstWerkplaats terrein komt een tijdelijke keuken, waar bezoekers gedurende de middag allerlei gerechten kunnen maken en natuurlijk kunnen opeten.

KW37
De KunstWerkplaats bevindt zich aan de Minervasingel, ongeveer 300 meter ten noorden van Informatiecentrum Schuytgraaf. Naast het ateliercomplex bevindt zich het terrein waar kunstenaarscollectief KW37 zich gaat vestigen. KW37 is een groep kunstenaars met bijzondere behoeftes. Ze maken beelden van glas, metaal, steen en hout. Grof werk waar ze grote werkplaatsen voor nodig hebben met ruime opslagplaatsen voor hun materiaal.

Daarnaast willen de kunstenaars graag dicht bij hun werkplaatsen wonen en dat is mogelijk op het terrein van de KunstWerkplaats. Eind oktober zullen de kunstenaars de SaksenWeimar Kazerne hebben verlaten en is de verhuizing naar Arnhems nieuwste woonwijk een feit. De verwachting is dat de kunstenaars de komende 3 jaar van het gebied gebruik kunnen maken.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Feestelijke opening KunstWerkplaats Schuytgraaf"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*