Ook nu altijd werk voor Arnhemse Schoevers-studenten

Lang niet iedere student is tegenwoordig zeker van een baan na het afstuderen. Schoevers-studenten in Arnhem wel! Als zij de voltijdopleiding mbo of hbo aan de Utrechtsestraat hebben afgerond, kunnen zij allemaal aan de slag. Die unieke 100% garantie op werk biedt de samenwerking met Manpower.

“Ja, ook wij hebben de laatste CBS-cijfers over de nog alsmaar stijgende werkloosheid gezien”, zegt Ria van ’t Klooster, directeur van Schoevers. “Vooral de zakelijke dienstverlening ligt daarbij onder vuur. Maar juist in zo’n competitieve markt is een goede beroepsopleiding een verstandige investering. Organisaties zijn nu immers extra kritisch op kennis, kunde en performance. En om te onderstrepen dat ook wij daarop selecteren, blijven Schoevers Professionals en Manpower samen al onze afgestudeerden een baan garanderen.”

Studiebeurs
Al sinds de start van de opleiding in 1913 worden hoge eisen aan de studenten gesteld. Volgens oprichter en naamgever Adriaan Schoevers kon er bij secretaresses van lanterfanten geen sprake zijn! In ruil voor een gemotiveerde en actieve opstelling bood hij hen wel een plezierige leeromgeving en een uitstekend beroepsperspectief. Ook toptalenten van nu met het juiste arbeidsethos hebben een streepje voor. Zij kunnen één van de twintig jaarlijkse Manpower-studiebeurzen winnen, ter waarde van 3.000 euro.

Keurmerk
De 100% baangarantie geldt voor iedereen die een diploma haalt voor de voltijdopleidingen aan de Schoevers Hogeschool en het Schoevers College. Zij krijgen binnen een half jaar na afstuderen allemaal een passende functie voor tenminste zes maanden aangeboden, bij een opdrachtgever van Manpower of via Manpower als gedetacheerde of uitzendkracht. Ook voor wie nu overweegt zich om te scholen, is dat een welkome zekerheid .

“Wij hebben goede ervaringen met de Schoevers-studenten”, zegt Jochem van den Hurk, business manager Leren en Werken bij de uitzendorganisatie. “Ze zijn praktijkgericht opgeleid en hebben al stage gelopen. Wij kennen ze persoonlijk omdat we bij Schoevers sollicitatietrainingen en arbeidsmarktworkshops voor ze organiseren. Voor werkgevers is het Schoevers-diploma een keurmerk. Vanuit onze professionaliteit voegen we daar een goede match tussen kandidaat en werkomgeving aan toe. Soms rolt daar na afloop van het eerste contract een vaste aanstelling uit, soms ook niet, maar in ieder geval is er dan relevante werkervaring opgedaan. En ook dat vergroot je kansen op een baan in crisistijd.”

Betaald studeren
Schoevers en Manpower bieden door hun samenwerking ook extra goede perspectieven voor secretaresses die willen of moeten bijscholen. Flexkrachten die al via Manpower als managementondersteuner werken, hebben snel toegang tot de trainingen of opleidingen die hen op het gewenste niveau brengen. Managementondersteuners die via Manpower gaan werken kunnen zelfs gratis één avond in de week bij Schoevers bijleren. Manpower biedt hen een arbeidscontract, betaalt de studie én zorgt voor persoonlijke begeleiding. In februari 2010 gaat de volgende klas van start.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Ook nu altijd werk voor Arnhemse Schoevers-studenten"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*