Nieuwe directeur Fashion & Product design bij ArtEZ

ArtEZ hogeschool voor de kunsten heeft met ingang van 24 november 2009 Charlotte Bik benoemd tot directeur Fashion & Product Design. Zij wordt tevens verantwoordelijk voor de locatie van de faculteit Art & Design in Arnhem.

Charlotte Bik (Haarlem, 1961) volgde de opleiding modevormgeving aan de voormalig Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Als adviseur op het gebied van trendprognose, retailconcepten en styling werkte zij voor diverse gerenommeerde merken en retailorganisaties. Vervolgens richtte zij haar eigen bureau op: buroBIK, een adviesbureau op het gebied van branding, collectiebegeleiding en marketingconcepten.

ArtEZ heeft met de aanstelling van Charlotte Bik een gedreven persoonlijkheid en inhoudelijk sterkte manager in huis gehaald, die sterk zal inzetten op de verbindingen tussen onderwijs en praktijk.

Nieuwe organisatie van het onderwijs
De benoeming komt voort uit een organisatieverandering die ArtEZ heeft doorgevoerd. De voorheen op de locatie georiënteerde organisatie van het onderwijs is vervangen door een clustering van verwante opleidingen in locatieoverstijgende vakgroepen. ArtEZ kent daarom niet langer academiedirecteuren, maar directeuren per vakgebied, die daarnaast verantwoordelijk zijn voor één locatie. Doel is de versterking van de kwaliteit van het onderwijs en een gezamenlijk programma met heldere keuzemogelijkheden voor studenten.

ArtEZ hogeschool voor de kunsten
ArtEZ hogeschool voor de kunsten behoort tot de grote kunsthogescholen in Nederland. ArtEZ verzorgt bachelor- en masteropleidingen op het gebied van beeldende kunst, mode, vormgeving, architectuur, muziek, dans en theater. Het brede onderwijsbod biedt ruimte voor disciplineoverstijgende samenwerking. De hogeschool heeft circa 3000 studenten en 850 docenten en andere medewerkers. Het onderwijs wordt verzorgd in Arnhem, Enschede en Zwolle. Het College van Bestuur en de ondersteunende diensten zijn geconcentreerd in Arnhem.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Nieuwe directeur Fashion & Product design bij ArtEZ"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*