Rioolwerkzaamheden Oranjewachtstraat eind maart 2010 klaar

De werkzaamheden aan het riool bij de Oranjewachtstraat in Arnhem gaan langer duren dan gepland. De verbouwing aan het Rijngemaal en het aanleggen van een warmtetransportleiding zijn daarvan de oorzaak. De verwachting is dat de werkzaamheden eind maart 2010 zijn afgerond. Bij aanvang van de werkzaamheden in juli van dit jaar was de verwachting dat de werkzaamheden eind 2009 klaar zouden zijn.

Op het voormalige Cobercoterrein, dat ligt tussen de Westervoortsedijk en de Nieuwe Kade, liggen een beekriool en een vuilwaterriool. Om de geplande bouwplannen op het Cobercoterrein mogelijk te maken worden beide rioolleidingen van het terrein verwijderd en nieuwe leidingen aangebracht in de Ooststraat, Rijnkade en de Oranjewachtstraat.

Op dit moment wordt volop gewerkt aan het riool. De verwachting was dat de rioolwerkzaamheden voor de kerstvakantie klaar zouden zijn. Dit is niet het geval. Dat komt omdat het Rijngemaal verbouwd moet worden door het Waterschap. Bovendien is er bij de gemeente een verzoek van Nuon Warmte gekomen om een warmtetransportleiding aan te leggen in de Oranjewachtstraat. Nu de weg toch is opgebroken kunnen beide werkzaamheden worden gecombineerd. De werkzaamheden voor de warmtetransportleiding starten in januari 2010.

Oranjewachtstraat blijft tijdelijk éénrichtingsweg
Zolang er gewerkt wordt blijft de Oranjewachtstraat een éénrichtingsweg en daarmee gedeeltelijk afgesloten voor al het verkeer. Het verkeer wordt omgeleid met borden. Zodra alle werkzaamheden in de Oranjewachtstraat zijn afgerond wordt de weg opnieuw geasfalteerd en opengesteld voor al het verkeer.

Vervolg werkzaamheden Rijnkade
Om een goede doorstroming van het verkeer van en naar de stad te kunnen garanderen is er voor gekozen om de werkzaamheden op de Rijnkade en de Oranjewachtstraat niet tegelijkertijd plaats te laten vinden. Zodra de Oranjewachtstraat open is worden de werkzaamheden op de Rijnkade opgepakt.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Rioolwerkzaamheden Oranjewachtstraat eind maart 2010 klaar"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*