Eusebius (vuur)toren toegevoegd aan stadsmaquette

Als het aan het Blaffend Hert ligt zal er licht schijnen over Arnhem. Begin november boog de Arnhemse vereniging voor creatieven zich over het thema Arnhem by Light. De vraag ‘Hoe toont Arnhem zich in de nacht, en kan het misschien beter?’ leverde de nodige inspiratie op. Eén van de ideeën betrof een nieuwe rol voor de Eusebiuskerk de komende jaren. Het plan de Eusebiustoren tijdelijk te verrijken met een vuurtorenlicht is rijp bevonden voor presentatie aan de stad.

Morgen, dinsdag 15 december is Blaffend Hert vanaf half 6 te gast bij het Departement Tijdelijke Ordening (DTO) aan de voet van de Eusebiustoren, Turfstraat 1a. DTO is een initiatief van Edwin Verdurmen en Peter Groot, en wordt door hen kort toegelicht. De stadsmaquette, die weer wordt opgesteld aan de Turfstraat, krijgt er bij deze gelegenheid een nieuw baken bij; de nog ontbrekende Eusebius (vuur)toren.

Een speciale uitgave van het Blaffend Hert brengt het plan in beeld. Het boekje is ter plekke voor leden verkrijgbaar, niet-leden betalen 5 euro. Op deze laatste samenkomst van het jaar blikt Blaffend Hert ook terug op de plannen die de afgelopen jaren voorbij zijn gekomen, en kijken ze vooruit naar zaken waar Blaffend Hert haar licht nodig op moet laten schijnen.

De avond wordt opgeluisterd met live zeemansliederen op accordeon, warme ketel (brandewijn met oudbruin bier), en de Kookplaats bereidt een kop stevige soep. Aansluitend gaan we naar OPA’s kerstborrel in het Museum voor Moderne Kunst.

De avond begint om 17.30 uur en aanmelden kan hier.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Eusebius (vuur)toren toegevoegd aan stadsmaquette"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*