Voorspelling zetelverdeling Gemeenteraadsverkiezing Arnhem

Voorspelling zetelverdeling gemeenteraadsverkiezing Arnhem

Vorige week liet de PvdA Arnhem nog weten voor 14-15 zetels te gaan bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2010 (nu 13 zetels). Maar hoe realistisch is dat nu? Als we de meest recente Politieke Barometer van Synovate mogen geloven, dan verliest de PvdA bijna de helft van haar zetels. Op basis van de peilingen (en de recente Europese verkiezingen), zal vooral D66 Arnhem een flinke winst behalen bij de komende Gemeenteraadsverkiezingen.

Op basis van de historische zetelverdeling in Arnhem (met dank aan het archief van Gladio Arnhem), de historische zetelverdeling in de Tweede Kamer en de Politieke Barometer van Synovate, heb ik een voorspelling gedaan voor de komende Gemeenteraadsverkiezing in Arnhem.

{title}

Te verwachten valt dat PvdA Arnhem terugvalt van 13 naar 7 zetels. Naast D66 Arnhem (van 1 naar 5 zetels), zal vooral CDA Arnhem (van 4 naar 7 zetels) profiteren van het verlies van PvdA Arnhem. Voor Pro Arnhem voorspel ik een kleine winst (van 2 naar 3 zetels). VVD Arnhem (5 zetels), Groen Links Arnhem (4 zetels), Zuid Centraal (3 zetels) en Christen Unie Arnhem (1 zetel) blijven op hetzelfde aantal zetels als bij de Gemeenteraadsverkiezingen van 2006. Op basis van historie en landelijke peilingen, verwacht ik dat SP Arnhem terugvalt van 6 naar 4 zetels. Van ToN Arnhem en andere lokale partijen verwacht ik eerlijk gezegd niet dat ze een zetel zullen halen.

Of ik gelijk heb zullen we 3 maart 2010 zien als de Gemeenteraadsverkiezingen daadwerkelijk plaatsvinden. Uiteraard ben ik benieuwd wat jullie voorspellingen zijn. Roept u maar!

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Voorspelling zetelverdeling Gemeenteraadsverkiezing Arnhem"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*