Tweede Kerstdag

Vooruit, dacht ik, ‘t is niet alle dagen kerst. Ik pakte m’n portemonnee om ‘n straatkrant van de besnorde Rus te kopen.

“Hoeveel is ‘t?” vroeg ik de man. Meteen realiseerde ik dat daarmee de zeldzaamheid van mijn gulheid meedogenloos werd blootgelegd.

“Eén vaiftig.” zei de Rus geduldig. Ik rommelde wat in m’n beursje. ‘n Ongeteld aantal munten haalde ik d’r uit. Ik keek even snel ‚Äî dit moest toch zeker wel genoeg zijn.

“Ik geef meestal maar wat.” loog ik terwijl ik ‘t geld quasi-nonchalant in de geopende hand van de Rus legde. Glimlachend gaf ie me de straatkrant d’r voor. Vergiste ik me nou of zag ik daar spot in z’n ogen? Ik knikte maar en liep verder.

Gelukkig, dacht ik, is ‘t niet alle dagen kerst.

Reacties

Over de auteur

René Gademann
Een Mowl’etje [mo’wɛləcə] is een kort verhaal van exact honderdvijftig woorden. Het is bedacht en ontwikkeld door René Gademann die al sinds jaar en dag publiceert op www.mowl.eu. En elke zaterdag op Arnhem Direct. Kortgeleden is van zijn hand de thriller Colheita verschenen bij de Arnhemse uitgeverij Aquazz. Het boek is ook verkrijgbaar bij de boekhandel.

Wees de eerste die reageert op "Tweede Kerstdag"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*