Arnhems Lezersbal gaat nieuwe fase in

{Sanneke van Hassel leest voor uit eigen werk, Lezersbal 2009

Voor het het vijfde achtereenvolgende jaar luidt Arnhem de Boekenweek in met een eigen Lezersbal. Op zaterdagavond 6 maart a.s. gaat het Lezersbal een nieuwe fase in.

Veel verandert… Allereerst de locatie: in plaats van brasserie Dudok heeft het Lezersbal vanaf 2010 plaats in de schitterend gerenoveerde cultuur- en concertzaal LuxorLive. Hier zijn meer mogelijkheden met licht, geluid en video en bovendien biedt LuxorLive plaats aan veel meer bezoekers.

De organisatie van het Lezersbal is er wederom in geslaagd bekende schrijvers aan te trekken. Zo worden dit jaar Thomas Rosenboom, Kristien Hemmerechts en Bernlef verwelkomd in Arnhem.

Tenslotte zijn er een DJ en VJ, die het programma en het feest achteraf in geluid en beeld ondersteunen. Ook is er een randprogramma met ‘rock ’n roll-stories’ in de kleedkamers, acts in gangen en foyer en het Schrijversplatform Arnhem in de bovenzaal. Doel van dit alles is het Lezersbal te laten groeien, met meer bezoekers van een gemiddeld lagere leeftijd. Presentatie van de avond is in handen van Leon Verdonschot.

Poëziewedstrijd van start
Wat blijft is een afwisselend, voor een breed publiek aantrekkelijk programma van hoog niveau. Wat ook blijft is de poëziewedstrijd, die met een record aantal inzendingen zeer succesvol is. Thema van de dichtwedstrijd is “Titaantjes”. Pak groot uit of hou het klein zoals Nescio deed en laat de dichterlijke inspiratie vrij stromen. Op de site van het Lezersbal lees je het wedstrijdreglement en vind je het formulier waarmee je je gedicht kunt insturen. De inzendtermijn sluit 8 februari en de uiteindelijke winnaars worden bekend gemaakt tijdens het Arnhemse Lezersbal.

Foto: Gerjanne Tiemens

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Arnhems Lezersbal gaat nieuwe fase in"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*