Arnhem Mode Biënnale heeft nieuwe artistiek directeur

JOFF is vanaf 1 februari 2010 de nieuwe artistiek directeur van Arnhem Mode Biënnale. Hij treedt in de voetsporen van Piet Paris, het creatief brein achter de eerste drie edities.

Met de benoeming van JOFF (Joffrey Moolhuizen) heeft het bestuur van Stichting Arnhem Mode Biënnale een artistiek directeur binnengehaald, met ‘sprankelende ideeën en een internationaal blikveld’, aldus bestuursvoorzitter Medy van der Laan. Voormalig artistiek directeur Piet Paris: ‘Zijn verrassende visie op mode maakt hem tot een uitstekende opvolger. Maar bovenal is zijn passie en liefde voor het onderwerp volledig overeenstemmend met de inhoud van het mode-event’.

Arnhem Mode Biënnale focust iedere twee jaar op de innovatieve en actuele ontwikkelingen binnen de internationale modevormgeving. Creaties van ontwerpers met de meest vooruitstrevende visies worden een maand lang in een zinnenprikkelende omgeving tentoongesteld. De stad ademt mode dankzij de tientallen programmaonderdelen die rondom de verschillende thema’s worden georganiseerd. Exposities, modeshows, workshops, lezingen en talloze andere activiteiten laten zien waar het bij modevormgeving om draait: the art of fashion.

In 2001 studeerde JOFF af als modevormgever aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en in 2002 aan het Fashion Institute Arnhem. Sinds oktober 2007 is hij fashion director bij het lifestylemagazine Blend en senior editor voor Capricious magazine in New York. JOFF werkt veel met choreografen, grafisch ontwerpers en fotografen aan performances en reeksen waarin deze specialismen met modevormgeving samenvallen.

JOFF is vanaf de start in 2005 intensief bij Arnhem Mode Biënnale betrokken. Bij de eerste editie ‘Mode is overal’ als assistent van Piet Paris. Bij de tweede editie ‘Happy Fashion’ in 2007 als co-curator.

Zijn passie koppelt JOFF aan een uitgesproken visie op mode: ‘Mode is meer dan kleding op een pop of gedragen door een model. Mode kent ontelbare verschijningsvormen. Na het succes van de derde editie SHAPE wil ik met de vierde editie in 2011 van Arnhem Mode Biënnale een totaalervaring presenteren, waarmee we ook internationaal nog meer indruk kunnen maken.’

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Arnhem Mode Biënnale heeft nieuwe artistiek directeur"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*