NVU demonstratie in de Burgemeesterswijk

{

De Nederlandse Volksunie bevestigt op haar website dat zij op zaterdag 30 januari a.s. in de Burgemeesterswijk en Sterrenberg een demonstratie loopt. Zij pleit voor de doodstraf voor pedofielen en gaat daarvoor ‘s middags tussen 13:00 uur en 17:00 uur de straat op.

De laatste keren dat de NVU in de wijk demonstreerde was in 2003 en 2007. Honderden agenten waren toen op de been om ongeregeldheden te voorkomen. Afgelopen week riep de PvdA haar collega raadsleden op voor een tegendemonstratie.

De NVU verzoekt haar leden hakenkruizen, SS runen, vlaggen met opschriften e.d. thuis te laten. Ook het vermommen d.m.v. sjaals en/of capuchons is verboden. Blikjes en flesjes, maar ook gevechtshandschoenen, helmen, messen en andere scherpe voorwerpen zijn tijdens de demonstratie niet toegestaan.

Startpunt en tevens het eindpunt van de demonstratie is het Burgemeestersplein. De route loopt langs de Lawick van Pabstraat, Izaak Evertslaan, Bakenbergseweg, van Heemstralaan, Zijpendaalseweg, Lawick van Pabstraat.

Laten we hopen dat iedereen het hoofd koel houdt.

Foto: René Wouters

Reacties

Wees de eerste die reageert op "NVU demonstratie in de Burgemeesterswijk"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*