Een nieuw tijdperk voor SUBWALK

{

Vanaf zaterdag 6 februari zal SUBWALK een transformatie ondergaan. SUBWALK gaat letterlijk de straat op. Ze zal na 2 jaar het pand aan de Hommelstraat verlaten… maar niet getreurd: SUBWALK gaat door.

De ambities van SUBWALK zijn de afgelopen jaren gegroeid. Door de groei van ervaring en het netwerk van SUBWALK is er behoefte voor ontwikkeling en het intensiveren en onderhouden van kennis en contacten. Om dit te kunnen bereiken zal ze zich volledig gaan richten op het gebied van curator, inspirator en initiatiefnemer van exposities, evenementen en festivals binnen en buiten Arnhem. Het mobieler worden van SUBWALK betekent dat ze zich meer kan voegen naar de belevingswereld en de ontwikkeling van het veld waarin ze zich begeeft.

Recente geschiedenis
SUBWALK heeft zich sinds 2007 ontwikkeld als een unieke locatie in Arnhem die zich begeeft op het grensvlak van street culture, hedendaagse kunst en design. SUBWALK geeft hiermee een actueel beeld van wat er zich afspeelt aan de voet van de hedendaagse kunst. Hier bevinden zich subculturen die veelal uitgroeien tot volwaardige kunststromingen. Met de combinatie van een expositieruimte en winkel heeft SUBWALK een brug weten te slaan tussen de traditionele galerie en de straat. Zo heeft SUBWALK de afgelopen 2 jaar 18 exposities, 8 lezingen, 3 workshops, 2 graffiti jams, 1 party en een wandelroute door Arnhem georganiseerd. Daarnaast is SUBWALK als mini shop aanwezig geweest bij de diverse evenementen zoals o.a. Streetlab in Amsterdam, KOPshopXL in Breda en Playgrounds festival in Tilburg.

Stichting
De stichting is opgericht om de exposities en evenementen die SUBWALK organiseert op een hoger plan te trekken. De ambities van SUBWALK om op een nationaal niveau een bijdrage te willen leveren aan het culturele aanbod heeft ervoor gezorgd dat er binnen SUBWALK fysiek de expositieruimte meer aandacht en ruimte heeft gekregen. Het zijn deze ambities die SUBWALK nu bewegen om een nieuwe weg in te slaan en zo voor nieuwe impulsen in en om Arnhem te zorgen.

Samenwerkingen
SUBWALK heeft de afgelopen jaren een groot netwerk opgebouwd met zowel artiesten als binnen de wereld van gelijkende initiatieven en expositieruimtes. SUBWALK ziet veel potentie in het samenwerken met deze initiatieven en het onderbrengen de artiesten door middel van haar projecten bij deze bestaande ruimten.

Een voorbeeld hiervan is G.A.N.G., een lokaal platform voor beeldende kunst en publieke ruimte dat samen met C.A.S.A. en O.P.A. gebruikt maakt van de ruimte Showroom Arnhem onder de parkeergarage Langstraat.

Deze ruimte die ooit een passage was is nu een zeer bijzondere ruimte waar verschillende lezingen, presentaties, voorstellingen, exposities, zang en dans en vele andere projecten die cultureel Arnhem te bieden heeft onderdak krijgen. SUBWALK zal komend jaar op deze locatie een tweetal exposities onderbrengen. Tevens gaat ze op projectbasis een samenwerking aan waar diverse projecten uit voort zullen komen.

Toekomst
SUBWALK zal het komende jaar haar geplande exposities o.a. onderbrengen bij SHOWROOM ARNHEM. Daarnaast is Roos momenteel Urban Coördinator van de Urban tak van het festival Gevaarlijk Goed! Рkunst & festival dat in september in Nijmegen zal plaatsvinden. Ook zal ze jurylid zijn bij de voorronde van de Kunstbende Gelderland.

Via de website kun je SUBWALK op de voet blijven volgen. De vernieuwde website zo snel mogelijk gelanceerd worden. Het web adres blijft hetzelfde: www.subwalk.nl

Foto: SUBWALK

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Een nieuw tijdperk voor SUBWALK"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*