SP stelt vragen over onveilige situatie taxibusjes bij scholen

De verkeerssituatie rondom de Dr. Boschschool en De Stijgbeugel leidt tot onveilige situaties bij het ophalen van de kinderen. Het gaat hier veelal om kinderen met ernstige spraak- en taalmoeilijkheden en communicatieve beperkingen, zoals doof- en slechthorendheid.

Beide scholen maken gebruik van taxibusjes. De scholen hebben een regionale functie dus de taxibusjes komen uit diverse gemeentes. Eén taxibusje haalt dus ook leerlingen op van zowel de Stijgbeugel als de Dr. Boschschool, want kinderen worden door de regionale functie per gemeente opgehaald en niet per school. De Dr. Boschschool en de Stijgbeugel hebben verschillende openings- en sluitingstijden, dus komt het vaak voor dat meerdere taxibusjes een half uur moeten wachten, de hoeveelheid taxibusjes stapelt zich dan op.

’s Ochtends maar vooral ’s middags leidt dat tot problemen want de situatie wordt chaotisch. Dat is al onveilig, maar voor deze kinderen gezien hun achtergrond extra onveilig.

Organisatorisch is dit haast onvermijdelijk omdat de taxi’s aan diverse gemeentes verbonden zijn en de leerlingen nu eenmaal met taxibusjes worden gebracht en opgehaald. De oplossing kan worden gevonden in een wijziging aan de Hommelseweg ter hoogte van de beide scholen, zodat de kinderen bijvoorbeeld niet de weg over hoeven te rennen, op zoek naar het juiste taxibusje. Gedacht kan worden aan een aanpassing van de parkeerstrook. De scholen zijn geen eigenaar van de kleine rotonde voor de school, dus kan de school ook hier zelf weinig veranderen.

De (mondelinge) vragen van de SP zijn dus als volgt:
* Is het College op de hoogte van bovenstaande problematiek?
* Wat is het College bereid te doen, gezien de onveilige situatie en de achtergrond van deze kinderen.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "SP stelt vragen over onveilige situatie taxibusjes bij scholen"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*