Kinderen maken nestkastjes op de stadsboerderijen

Kinderen tot en met 12 jaar mogen op woensdag 10 februari of 17 februari op de stadsboerderijen van Natuurcentrum Arnhem hun eigen vogelnestkastje timmeren. Deskundige medewerkers van het Natuurcentrum zullen deze jonge vogelliefhebbers daarbij helpen.

Tal van vogels gaan jaarlijks op zoek naar nestgelegenheid. Sommige vogels maken een nest in een boom, in een dichte haag of tussen de begroeiing op de grond, al naargelang de soort. Voor soorten die nestelen in holtes, de holenbroeders, is het vaak moeilijk een geschikte plek te vinden. Deze broedplaatsen zijn in de natuur niet altijd aanwezig. Je kunt deze vogels helpen door het plaatsen van een nestkast in jouw tuin. Je inspanningen worden beloond met het gezellige gedoe van de vogels die druk bezig zijn met het opvoeden van hun kroost

Op woensdag 10 februari bouwen ze de nestkastjes op stadsboerderij de Korenmaat aan de Huissensedijk 30a. Op woensdag 17 februari doen ze dezelfde activiteit op stadsboerderij West-Presikhaaf aan de Ruitenberglaan nabij NS-station Presikhaaf.

Beide dagen starten om 14.00 uur en eindigen om 16.00 uur. Na afloop neemt iedereen de nestkastjes zelf mee naar huis. Kosten: deelname kost € 5,- per kind. Reserveren is niet nodig. Wie zeker mee wil doen, moet wel op tijd komen.

Kinderen die eerst nog meer informatie willen, kunnen op werkdagen bellen met T 026 – 377 54 64 of kijken op onze website www.natuurcentrumarnhem.nl .

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Kinderen maken nestkastjes op de stadsboerderijen"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*