Bas Haring bij Filosofisch Café Arnhem

Op dinsdag 16 februari is de bekende filosoof Bas Haring te gast in het Filosofisch Café Arnhem. Je kunt dan met hem in discussie gaan over de vraag ‘Waarom maken we ons druk over de toekomst van de aarde?’.

We maken ons zorgen over de toekomst. Over het milieu. Het voortbestaan van soorten. Zullen er over honderd jaar nog wel tijgers zijn? Of regenwouden? Zal ons land tegen die tijd onder water gelopen zijn? Maar onze zorgen zijn ook wel raadselachtig: wijzelf zullen er over honderd jaar immers niet meer zijn.

Met Bas Haring maken we een zoektocht naar mogelijke antwoorden op twee vragen:
1. Waarom maken we ons druk over de toekomst – de verre toekomst na onze dood?
2. Hoe erg is een toekomst zonder natuur eigenlijk?

De antwoorden op deze vragen lijken vanzelfsprekend. Maar dat zijn ze niet.

Bas Haring (1968) is bijzonder hoogleraar aan de Universiteit Leiden, waar hij de leerstoel ‘publiek begrip van wetenschap’ bekleedt. Haring slaagt er steeds weer in een groot publiek aan het denken te zetten – niet alleen met zijn boeken, maar ook met zijn columns in de Volkskrant en Filosofie Magazine en als tv-persoonlijkheid in programma’s als Stof, Haring en Boeken.

De gespreksleiding is tijdens deze avond in handen van Dick Kleinlugtenbelt.

Wanneer? Dinsdag 16 februari, aanvang 20.00 uur
Waar? Hoofdkwartier, Oude Kraan 72, Arnhem
Entree? Vrij. Tijdens de bijeenkomst wordt een inzameling gehouden ter dekking van de organisatiekosten. Het is ook mogelijk ‘vriend van het FCA’ te worden en een jaarlijkse donatie per giro over te maken.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Bas Haring bij Filosofisch Café Arnhem"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*