Kunstsociëteit bij Bosch van start

Vanavond start in de zaal van BOSCH de tweewekelijkse kunstsociëteit.

De kunstsociëteit richt zich op kunstenaars, al of niet beeldend. Daarnaast is de sociëteit ook bedoeld voor een ieder ander die beroepsmatig of op vrijwillige basis actief is in de (beeldende) kunsten. Maar we hopen nadrukkelijk ook op de toeloop van al diegenen die gewoon liefhebber zijn of minstens geïnteresseerd zijn in hedendaagse kunst en cultuur. Kortom, iedereen met liefde en interesse voor de kunst in het algemeen en beeldende kunst in het bijzonder is van harte welkom.

De sociëteitsavonden worden vormgegeven en gepresenteerd door steeds wisselende redacteuren. De ene keer kan dat een beeldend kunstenaar zijn, de andere keer iemand met een journalistieke achtergrond. Een volgende keer misschien wel iemand uit een andere kunstdiscipline of met een achtergrond helemaal buiten het circuit.

Per keer in ieder geval een interview met een persoon of groep die op dat moment met een tentoonstelling, een project of gewoon een bijzonder standpunt in het centrum van de belangstelling en/of de discussie staat. Daarom de ene keer een kunstenaar en een volgende keer misschien wel de curator van bijvoorbeeld de Biënnale Gelderland of de voorzitter van Stichting Sonsbeek. Maar we hopen ook de nieuwe wethouder cultuur of de gedeputeerde cultuur van de provincie een keer als onze gast te kunnen aankondigen.

Na het interview een korte ‘speakercorner’ waarin iedereen kort aandacht kan vragen voor specifieke projecten, tentoonstellingen of bijvoorbeeld een oproep kan plaatsen voor samenwerking. Ter afsluiting van het ‘officiële deel’ tot slot het podium voor een kort muziekoptreden, voorlezen uit eigen werk of voor een andere korte podiumactiviteit. Daarna is de bar open, start de muziek en begint het informele deel van de sociëteit.

Vanavond bijt beeldend kunstenaar Rob Voerman de spits af. Wim Korvinus, zelf ook kunstenaar, interviewt hem over zijn werk en vooral de plaats en het belang van architectuur daarin. Daarna vertelt Ivonne Zijp kort iets over de fotowerken die zij vanaf dat moment in de fotogalerij en achter de bar van BOSCH laat zien. Ter afsluiting kruipt beeldend kunstenaar, vormgever en dichter Jaap Kroneman achter de piano.

Wanneer? woensdag 14 april, aanvang 20.30 uur (slot 24.00 uur)
Waar? zaal BOSCH
Entree? gratis

Volgende data: 28 april, 12 mei, 26 mei, 9 juni, 23 juni, 7 juli.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Kunstsociëteit bij Bosch van start"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*