Eye Love U terug uit Polen: update

Eye Love U * Bydgoszcz (ENG version) from Eye Love U on Vimeo.

Eye Love U is terug uit Polen. Vorige week vertrok een delegatie vanuit Arnhem naar de Summer School van Camera Obscura in Bydgoszcz in Polen om liefdesboodschappen op te nemen. Tijdens dit bezoek is er gekeken of Eye Love U in oktober terug mag komen om samen te werken op het filmfestival Camera Obscura. In de video zie je het team van Eye Love U in actie in de Poolse straten. Lees verder voor het geschreven verslag van Herman Boer Sap, teamlid van Eye Love U.

Op woensdagavond 25 augustus vertrok een kleine delegatie van het Eye Love U team voor een bliksembezoek aan de Summerschool voor film en reportage in Bydgoszcz, Polen. Dylan Smith en Herman de Boer Sap werkten samen met studenten, verzameld uit heel Polen en Wit-Rusland. Ze troffen afgelopen dagen voorbereidingen om tijdens het Camera Obscura Festival in oktober het liefdesvirus verder te verspreiden.

Negen studenten maakten afgelopen week, samen met aantal Poolse acteurs en technici, de korte fictie film ‘Het Domino Effect’. Met daarin de liefde als centrale thema. Danka Milewska, organisatrice van de Summer school, kent Roel Simons, de bedenker van Eye Love U, en besloot hem te vragen de handen ineen te slaan en zo de liefdesboodschap te versterken.

“Het was een boeiend proces om de beide projecten samen te brengen” vertelt ze. “In de film van onze studenten ging het over de moeilijkere kanten van de liefde, de onbereikbaarheid en de kwetsbaarheid in een liefdesrelatie. Er gaat één ding verkeerd en dat leidt tot een ketting van ellende”.

“Bij Eye Love U gaat het er voorlopig nog iets luchtiger aan toe” vertelt Roel Simons. Hij komt in Bydgoszcz aan op vrijdag. De studenten zijn dan net klaar met de opnames voor de fictie film. Hij praat met hen over hun liefde voor film.
“Bij het maken van de fictiefilm sluiten technici, acteurs en studenten zich met elkaar op. Om te schrijven en te filmen. De editing vindt zelfs helemaal in het donker plaats. Het levert een heel geconcentreerd en intens eindresultaat op. Een heel persoonlijke en creatieve verbeelding van liefde. Van binnenuit. Liefst te bekijken in een donkere zaal.”

Samen met Dylan en Herman legt Roel aan de studenten uit hoe de oogballen werken. “Eye Love U is in eerste instantie een feel-good project”, volgens Roel. “ Studenten gaan nu juist naar buiten. Ze gebruiken de camera’s om de liefde op straat te zoeken. Het is prachtig om te zien hoe de jongeren na zo’n intens creatief proces over de donkere kant van de liefde helemaal opbloeien van liefdesverklaringen van gewone mensen. Berichten die verzameld en verspreid gaan worden via het internet. Een heel andere beweging van delen van creativiteit en de liefde. Juist heel erg naar buiten gericht.”

De beide vormen om iets over de liefde uit te drukken komen straks ook aan bod in het scholenproject van Eye Love U. In september start dit in de provincie Gelderland met een pilot op het Palas Athene College in Ede. Daar komt de aandacht vooral te liggen op de zelfgemaakte persoonlijke creatieve filmpjes van studenten, net zoals in het Summerschool project in Bydgoszcz. Doel voor 2011 is om het scholen project van Eye Love U ook in Polen uit te voeren.

Tijdens het festival Camera Obscura in oktober hoopt Roel daar met zijn Eye Love U team de basis voor te leggen. Het succes van deze eerste kennismaking geeft daarvoor veel vertrouwen.

Eerder op Arnhem Direct:
Eye Love U vertrekt voor liefdesexpeditie naar Polen
Pilot Eye Love U succesvol van start
Eye Love U: start van de grootste verzameling liefdesboodschappen

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Eye Love U terug uit Polen: update"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*