Op weg naar de UITboulevard: Deel 3

{

Arnhem start op zondag 5 september 2010 het culturele seizoen met de Arnhem UITboulevard; een jaarlijks terugkerend evenement georganiseerd door het ArnhemsUITburo. De theatergezelschappen, orkesten, ensembles, podia, cabaretiers, musea en musici zullen zichzelf en hun nieuwe programma presenteren in en om Musis Sacrum, Schouwburg Arnhem & buiten op de vijver van de Lauwersgracht.

Hier op Arnhem Direct kijken verschillende culturele partijen naar het culturele jaar 2011 waarin flink bezuinigd moet gaan worden. Hoe bereiden zij zich voor en wat verwachten zij dat de bezuinigingen voor effect zullen hebben op de Arnhemse cultuur? Tot aan de Uitboulevard kijkt Arnhem Direct met hen vooruit. Deel 3: Albert Hoex van Theater de Plaats.

Op de UITboulevard gaat Theater de Plaats een preview tonen van de voorstelling Hond. Een familievoorstelling over een hond en een meisje die een avond samen doorbrengen. “Een filosofische voorstelling waarin de hond en de meisje elkaar vragen stellen en beantwoorden”, vertelt Albert Hoex, regisseur van Theater de Plaats, “Op zondagmiddag laten we de bezoekers zien wat hen te wachten staat in de Waalse Kerk”.

Theater de Plaats is volgens Hoex al goed bekend in Arnhem en omstreken. De voorstelling Ommetje Lingezegen ‘Eiland Batouwe’ die afgelopen zomer speelde heeft voor een groot nieuw publiek gezorgd. “Op alle locaties waar wij voorstellingen spelen, spreken wij nieuw publiek aan. Hoex: “De UITboulevard is voor ons meer een plek waar wij ons als culturele instelling presenteren. Het is in het belang van alle culturele instellingen dat wij ons op een aansprekende manier presenteren tegenover alle Arnhemmers”.

Over de aankomende bezuinigingen maakt Albert zich geen echte zorgen. Theater de Plaats is niet afhankelijk van een subsidiepot. Volgens de regisseur kan het theater gewoon blijven doen wat zij altijd hebben gedaan. Ook in Arnhem ziet hij dat de kunst en cultuur onder spanning staat. “Misschien gaat het extra energie kosten”, legt hij uit, “Maar bezuinigingen zijn voor mij business as usual”.

De onderhandelingen met de gemeente Arnhem zullen binnenkort starten met alle stedelijke instellingen. Ook hierover maakt Albert zich geen zorgen: “Het kost gewoon energie die je liever aan leukere dingen wilt besteden zoals theater maken”. Hij denkt wel dat andere instellingen last kunnen gaan ervaren die zich niet goed hebben voorbereid op de aankomende bezuinigingen: “Maar wat de gemeente voor ons in petto heeft zullen we in het najaar zien”.

Foto: Suzettesuzette

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Op weg naar de UITboulevard: Deel 3"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*