Zondag a.s. 25e Bridge to Bridge Loop

Winnaars Bridge to bridge loop.jpg

Duizenden getrainde en recreatieve lopers verschijnen zondag aan de start van de verschillende onderdelen van de 25e Bridge to Bridge Loop.

Tussen 8 en 10 uur is de start van de 20K Walk. De 20K Walk is geschikt voor zowel de sportieve als de recreatieve wandelaar en de Nordic Walker. Het uitgestippelde parcours is ongeveer 20 kilometer lang. Een prachtige wandeling natuurlijk door park Sonsbeek, over de bruggen, door het groene natuurpark Meinerswijk, door de uiterwaarden van de Bakenhof en de wijk Malburgen. (Het laatste stuk, de Bakenhof en Malburgen, kun je eventueel overslaan waardoor de lengte van de wandeling ongeveer 15km wordt.)

4T8Z9371.JPG

Vanaf 11 uur gaat de Kidsrun van start. In samenwerking met Sportbedrijf Arnhem en NOC*NSF worden hierbij drie topatleten ingezet. Orphan van Faassen lost het startschot. Orphan heeft de Bridge to Bridge-edities (10 Engelse Mile) van 2008 en 2009 op zijn naam gebracht. Tussen 11.00 uur en 11.45 uur zal hij 6x een groep ‘wegschieten’. Sten Schaper en Luc Schout lopen samen met de kinderen mee.

Om 12 uur start de 5 kilometer, om 12.45 uur de 10 Engelse mijl en om 14.30 uur wordt het laatste startschot voor de 10 kilometer gelost.

Meedoen?
Individuele lopers kunnen zich nog tot en met zaterdag 11 september a.s. online inschrijven.

Parcours in beeld
In samenwerking met drie deelnemers aan de editie van 2010 en Losse Veter heeft de organisatie gedeelten van het parcours in beeld gebracht.

Deelnemer Rob Littel Cheret vertelt over de eerste twee kilometer van het parcours van de 5km, 10km en 10 EM. Beginnend op de Markt en eindigend op de John Frostbrug.

Video 2: Mede-organisator Mark van Hoorn presenteert het nieuwe gedeelte van het parcours van de 10km en 10 EM. Deze voert over de Malburgse Bandijk richting natuurgebied de Bakenhof en de wijk Malburgen.

Video 3: Deelnemer Rob Rosmulder vertelt over het zeer vogelrijke natuurgebied Meijnerswijk waar in 2010 alleen de 10 EM doorheen gaat.
Video 4: Deelneemster Marly Kroef neemt ons mee over het laatste stuk van het parcours vanaf de Praets onder de Nelson Mandela brug, over de brug heen, via de Korenmarkt naar de finish op de Markt.

Foto’s: Henk-Jan Winkeldermaat

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Zondag a.s. 25e Bridge to Bridge Loop"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*