Fairtrade veiling voor Costa Ricaanse cooperatie

Vrijdag 29 oktober organiseert Stichting Fairtrade Gemeente Arnhem in samenwerking met Agriterra en Peeze een veiling.

De volledige opbrengst van deze veiling gaat naar “Cooperativas sin Fronteras” een co√∂peratie in Costa Rica die het opzetten van boergenoteerde bedrijven onder haar leden stimuleert en hen helpt hun organische en Fairtrade producten te verkopen voor een eerlijke prijs.

De opbrengst
Alle organisaties en bedrijven betrokken bij deze veiling doen dit geheel kosteloos en zonder winstoogmerk. 100% van de opbrengst van de veiling wordt via Agriterra aan het project “CFS” gedoneerd, zodat de boeren in Costa Rica worden geholpen hun producten voor een eerlijke prijs te verkopen. CFS bestaat uit 17 landbouworganisaties in 9 landen in Latijns Amerika. Het CFS vertegenwoordigt 13.000 boeren. Uitgangspunt van CFS is dat de producten van de boeren worden verkocht op niche markten. Voldoen de producten aan de kenmerken van Fairtrade en/of organisch, dan ontvangen zij een hogere Faire vergoeding. Zo zijn zij verzekerd van een eerlijk inkomen.

Stichting Fair Trade Gemeente Arnhem
De stichting zet zich met vrijwilligers sinds 2009 in, om van Arnhem een Fair Trade gemeente te maken. Met de veiling is Arnhem weer een stapje dichter bij de titel Fairtrade Gemeente.

Veiling
Het aanbod van de veiling is tot stand gekomen door een groot aantal donaties van bedrijven uit Arnhem en omgeving die Fairtrade en MVO een warm hart toedragen. Op deze middag is Bob Roelofs, griffier van de Provinciale Staten de veilingmeester. Op FairTrade Arnhem staat de link naar het veilingaanbod. Aanbieders zijn o.a: Burger’s Zoo, Creafori, de Wereldwinkel, Gelredome, Grand Café Mahler, het Nederlands Openluchtmuseum, Peeze, Protask (Rico Schuijers) Robbers & van den Hoogen BV en Vitesse.

De veiling vindt plaats op vrijdag 29 oktober tijdens de nationale Fairtrade week. Een tipje van de sluier:
– Sportpsycholoog Rico Schuijers (Olympische Spelen) laat zich veilen
– een Feng Shui advies
– een VIP-arrangement voor een voorstelling naar keuze voor twee personen in Schouwburg Arnhem
– een wijnproeverij
– een voucher voor Championship Course op Golfbaan Landgoed Welderen of Landgoed Bleijenbeek.

Aanmelden via
Wat: Fairtrade veiling
Wanneer: 29 oktober 2010
Hoe laat: 14:30 uur (tot circa 17:00 uur)
Waar: Peeze Arnhem, Ringoven 36 6828 TR te Arnhem
Waarom: 100% van de opbrengst gaat naar boeren in Costa Rica

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Fairtrade veiling voor Costa Ricaanse cooperatie"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*