Radboud organiseert colleges in begrijpelijke taal voor goed doel

Heb je zaterdag nog niets te doen en ben je geinteresseerd in medische wetenschap? Aankomende zaterdag 30 oktober kun je hierover colleges volgen. Niet alleen over gezondheidszorg, maar ook over allerlei andere actuele onderwerpen.

De Rotaryclub Rijk van Nijmegen organiseert deze collegedag samen met het UMC St Radboud. Twintig hoogleraren en (hoofd)docenten van de Nijmeegse universiteit verzorgen de colleges in begrijpelijke taal – dus geen wetenschappelijke, ingewikkelde verhalen! Niet helemaal gratis maar de opbrengsten gaan naar het goede doel. Je steunt namelijk het Nijmeegs Offensief Tegen Kanker (NOTK).

Programma
Er zijn in totaal twintig colleges, waarvan je er vijf kunt volgen. Het volledige programma staat op de website van PAOG Heyendaal. De dag begint om 9.30 uur en is om 17.30 uur afgelopen. Tijdens de pauzes kun je tegen betaling koffie of thee drinken en ook deze opbrengsten gaan naar het goede doel. Tussen de middag geniet je van een lunch en bezoek je allerlei demonstraties. Je kunt bijvoorbeeld je bloeddruk laten meten of je cholesterol laten bepalen.

Locatie en parkeren
De colleges worden op zaterdag 30 oktober 2010 gegeven in het Studiecentrum Medische Wetenschappen, Geert Grooteplein Noord te Nijmegen. Dit is het gebouw aan de overkant van het grasveld voor de hoofdingang van het ziekenhuis. Je kunt gratis parkeren in de parkeergarage van het ziekenhuis.

Inschrijven
Wil je erbij zijn, aankomende zaterdag? Schrijf je dan snel in op de website van PAOG Heyendaal. Voor twintig euro kun je vijf colleges volgen. Iedereen is van harte welkom!

Nijmeegs Offensief Tegen Kanker
De dag is een initiatief van de Rotary Club Nijmegen. De Rotary Club en docenten werken belangeloos mee en de opbrengst gaat naar het Nijmeegs Offensief Tegen Kanker (NOTK).

Het NOTK ontwikkelde een succesvolle behandelingsmethode tegen kanker: de immunotherapie. Deze therapie bestrijdt kankercellen met behulp van het eigen immuunsysteem. De therapie is nog in de onderzoeksfase. Er is veel geld nodig voor verdere uitwerking. Uiteindelijke doel is een vaccin te ontwikkelen waarmee kanker bestreden, of misschien zelfs voorkomen kan worden.

Meer informatie
Over de collegedag vindt u meer informatie op de website van het UMC St Radboud

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Radboud organiseert colleges in begrijpelijke taal voor goed doel"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*