Sportcentrum Papendal krijgt zijn Arnhemhal

De komst van een Arnhemhal op Nationaal Sportcentrum Papendal – Arnhem is definitief geworden nu de Arnhemse gemeenteraad maandag 8 november jl. bij de vaststelling van de begroting 2,5 miljoen euro voor de hal heeft uitgetrokken. De provincie Gelderland had eerder al een bedrag van 7,5 miljoen euro toegezegd, vanuit ministerie van VWS en NOC*NSF en bedrijfsleven wordt 3,5 miljoen resp. 2,5 miljoen in het project gestoken.

“Dit besluit is erg goed nieuws”, reageert Gerard Dielessen, algemeen directeur NOC*NSF. “Na het ministerie van VWS en de provincie Gelderland gaat nu ook de gemeente Arnhem investeren in onze multisporthal. Daarmee is de financiering rond en kan NOC*NSF de noodzakelijke laatste besluiten nemen.” Binnenkort zal NOC*NSF het definitieve plan presenteren.” Gedeputeerde Hans Esmeijer liet weten bijzonder ingenomen te zijn met het besluit van de gemeente, het geeft ‘een uitstekende impuls aan de Gelderse ambitie om een echte sportprovincie te worden’.

De hal is allereerst bestemd voor de circa 500 topsporterts die fulltime op Papendal – Arnhem wonen, trainen en studeren of die hier enkele dagen per week komen trainen. Het om verschillende nationale sportselecties waaronder atletiek, badminton, handbal, rolstoelbasketbal, taekwondo, volleybal en verschillende wielerdisciplines. Papendal – Arnhem is aangewezen als één van de vier nationale centra voor topsport en onderwijs. Daarmee draagt Papendal – Arnhem bij aan de verdere ontwikkeling van Nederland tot topsportland. De kansen op sportieve successen bij de Olympische Spelen groeien, evenals de kans op de toewijzing van de Olympische en Paralympische Spelen 2028 aan Nederland.

De Arnhemhal is bovendien ook bestemd voor het Arnhemse sportleven. Buiten de topsporttrainingsuren kunnen Arnhemse sportverenigingen gebruik maken van de hal met zijn uitgebreide sport- en trainingsfaciliteiten.

‘Uitdaging voor Arnhemse sporters’
Michiel van Wessem, wethouder Economische Zaken van Arnhem: “De Arnhemhal levert een flinke economische impuls aan onze stad. De bouw levert tijdelijk werk op voor 100 bouwvakkers. Met de komst van de Arnhemhal neemt het aantal arbeidsplaatsen op Papendal – Arnhem, nu zo’n 450, toe met 30 plaatsen. ROC Rijn IJssel en Hogeschool Arnhem Nijmegen vestigen er opleidingen en het hotel op Papendal is fors uitgebreid. Met de komst van de Arnhemhal is het behoud van Papendal – Arnhem als nationaal sportcentrum gewaarborgd.”

Gerrie Elfrink, Arnhems wethouder sport: “Wij hebben afgesproken dat de Arnhemhal ook beschikbaar is voor het Arnhemse sportleven. Voor Arnhemse sporttalenten is het een fantastische uitdaging om te kunnen trainen en spelen in een topsporthal. Dat geldt ook voor Arnhemse trainers die in contact komen met topcoaches. De aanwezigheid van zoveel nationale topsporters die hier komen wonen, trainen en studeren, geeft ook een stimulans aan het Arnhemse sportklimaat, van breedtesport tot topsport. Kortom: Papendal en Arnhem gaan meer met het gezicht naar elkaar toe staan en daar trekken we allemaal sportief profijt van.”

(Bron: persbericht gemeente Arnhem)

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Sportcentrum Papendal krijgt zijn Arnhemhal"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*