Syntusdagboek (3)

Wel es in Spanje met de trein gereisd? Daar kun je je horloge gelijkzetten op de dienstregeling. Verder zijn de zitplaatsen uitgesproken comfortabel en wordt d’r voor de cultuurminnende mens ook nog es ‘n klassiek achtergrondmuziekje gedraaid tijdens de reis. ‘t Kan dus wel.

De vele verstoringen bij Syntus liggen niet aan Syntus, zegt Syntus. Eerlijk gezegd zal ‘t me worst wezen waar ‘t door komt: Syntus, ProRail, de stand van de sterren ‚Äî ik wil gewoon op tijd reizen.Da’s toch geen extreem verzoek, wel?

‘t Lijkt of deze week iemand ‚Äî Syntus, ProRail of de sterren ‚Äî dit dagboek leest. Ik mag werkelijk niet klagen. Waar normaal gesproken tachtig procent van mijn treinen niet of te laat vertrok (geloof me, dan verlies je je objectiviteit wel) gaat alles deze week vlekkeloos. Tot dusver (ik hou ‘n slag om de arm) rijden de treinen volgens ‘t boekje, de verwarming doet ‘t, ‘t licht doet ‘t, de omroepberichten zijn te verstaan ‚Äî ‘t is alsof ik in Spanje ben.

Nu nog dat klassieke achtergrondmuziekje.

Reacties

Over de auteur

René Gademann
Een Mowl’etje [mo’wɛləcə] is een kort verhaal van exact honderdvijftig woorden. Het is bedacht en ontwikkeld door René Gademann die al sinds jaar en dag publiceert op www.mowl.eu. En elke zaterdag op Arnhem Direct. Kortgeleden is van zijn hand de thriller Colheita verschenen bij de Arnhemse uitgeverij Aquazz. Het boek is ook verkrijgbaar bij de boekhandel.

Wees de eerste die reageert op "Syntusdagboek (3)"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*