25-Jarig jubileum G-Voetbal bij Eendracht

De voetbalvelden van v.v. Eendracht vormen zaterdag 26 september a.s. het middelpunt van de festiviteiten die worden georganiseerd in het kader van het feit dat het 25 jaar geleden is dat in Nederland het G-voetbal, voetbal voor mensen met een handicap, van start is gegaan. De aftrap van de eerste officiële wedstrijd in het G-Voetbal vond plaats op 22 september 1984 -voetbal tijdens een wedstrijd op Sportpark Valkenhuizen, waar oud-voorzitter Dick Langenbach van de KNVB-afdeling Arnhem de bal aan het rollen bracht.

Vanwege de initiërende rol die de afdeling Arnhem, die inmiddels niet meer bestaat, destijds heeft gehad, vindt het 25-jarige jubileum ook weer in de Gelderse hoofdstad plaats, dit keer op het terrein van Eendracht. Na aanvankelijke scepsis gingen steeds meer verenigingen overstag en besloot de KNVB om het G-voetbal in alle districten gestructureerd op te pakken. Momenteel zijn er competities voor volwassenen met een handicap, maar ook een jeugdcompetitie.

De organisatie is in handen van Eendracht, de KNVB en Sportbedrijf Arnhem. De activiteiten beginnen zaterdag om 09.uur en duren tot 17.00 uur. Het terrein van Eendracht is gevestigd aan de Doorwerthlaan 6.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "25-Jarig jubileum G-Voetbal bij Eendracht"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*