Aangrijpende herdenking: De Nacht van de Eusebius

Een multimediaal evenement in de Eusebiuskerk: komend weekend, 21 en 22 september, wordt 75 jaar Slag om Arnhem herdacht. De Eusebiuskerk is het belangrijkste monument dat herinnert aan dit slagveld. Tijdens de Slag om Arnhem werd de kerk volledig verwoest om in de jaren na de Tweede Wereldoorlog mooier en hoger te worden heropgebouwd. De Eusebiuskerk is daardoor een symbool van veerkracht.

Heden en verleden

Veerkracht is tevens het thema van de tweede editie van De Nacht van de Eusebius. Een multimediaal evenement in de Eusebiuskerk. Over de Slag om Arnhem, de evacuatie en de herrijzenis van de stad in de jaren na de Tweede Wereldoorlog. In de voorstelling worden bruggen geslagen: tussen heden en verleden, tussen Arnhem en de rest van de wereld en tussen generaties.

Al deze verhalen worden tot leven gebracht met interviews, video, dans en speciaal voor deze avond gecomponeerde muziek. We maken kennis met slachtoffers en overlevers van oorlogsgeweld. In aangrijpende interviews hoor je persoonlijke verhalen van vluchtelingen van toen en van nu. En komen we erachter hoe vergelijkbaar die zijn in een avond vol bezinning, schoonheid en hoop.

Dans, muziek, carillon

Aan deze voorstelling wordt meegewerkt door jonge Arnhemse dansers. De muziek is van Wout Kemkens (Shaking Godspeed/Donnerwetter), Vedran Mircetic (De Staat), Bob Hogenelst (Birth of Joy) en Rutger Drenth (Krach). Ook beiaardier Bob van der Linde en organist Johan Luijmes werken mee aan dit evenement in de recent gerestaureerde Eusebiuskerk.

De Nacht van de Eusebius is een samenwerking tussen Rotaryclub Arnhem en theaterhuis De Nieuwe Oost. De voorstellingen hebben plaats op zaterdagavond 21j september en zondagavond 22 september vanaf half negen (zaal is open om half acht). Tickets kosten € 15,- per persoon (Gelrepashouders betalen € 5,-) en zijn te bestellen op www.nachteusebius.nl

Reacties