App voor kids: ‘De Geheime Sleutels van Park Sonsbeek’

Zaterdag 15 juni wordt de smartphone speurtocht ‘De Geheime Sleutels van Park Sonsbeek’ officieel gelanceerd. Deze spannende zoektocht vol raadsels en mysteries is speciaal gemaakt voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar.

De meeste wandelroutes zijn voor de jeugd vaak saai en lang en doen geen beroep op hun fantasie en creativiteit. Daar heeft het team van ‘Lotje van Zomeren’ iets op gevonden: de smartphone speurtocht. Een navigatie wandeling die je met behulp van je smartphone en een speciale gratis app kunt lopen. De wandeling start bij Molenplaats Sonsbeek aan de Zijpendaalseweg 24a in Arnhem.

Op zoek naar geheime sleutels

‘Lotje van Zomeren’ is een fictief meisje van 10 jaar oud, dat is bedacht door Routebureau Nederland. Samen met haar familie bezoekt Lotje bekende en minder bekende plekken in Nederland, zoals het Arnhemse stadspark Sonsbeek.

De kids gaan met hun mobieltje in de hand op zoek naar geheime sleutels en komen daarbij langs de leukste en mooiste plekjes van het park. Als ze een sleutel hebben gevonden krijgen ze de volgende aanwijzing en kunnen ze verder met de speurtocht. Onderweg levert Lotje eigenzinnig commentaar en stelt de kinderen knotsgekke vragen waarmee ze extra punten kunnen verdienen.

Gratis download

Om de officiële start van ‘De Geheime Sleutels van Park Sonsbeek’ te vieren nodigt Molenplaats Sonsbeek alle kinderen tussen de 6 en 12 jaar uit om op zaterdag 15 juni samen met hun ouders op zoek te gaan naar de geheime sleutels in het park.

Meedoen is heel eenvoudig. Download thuis alvast de gratis izi.TRAVEL app op je smartphone. Open de app, klik op ‘In de buurt’ en zoek naar ‘Arnhem’. Download vervolgens de speurtocht ‘De Geheime Sleutels van Park Sonsbeek’ op je mobieltje zodat je onderweg geen internetverbinding nodig hebt. Als je bij Molenplaats Sonsbeek bent tik je op ‘Speel audio af’ en je kunt beginnen. Alle kinderen die de speurtocht die dag tot een goed einde brengen krijgen een mooi aandenken!

Met de smartphone in de hand op zoek naar de Geheime Sleutels in Park Sonsbeek.

(foto: Routebureau Nederland)

Reacties