Arnhem in festivalsferen met REFLAGS, State of Fashion & FDFA

Reflags citydressing arnhem fdfa state of fashion

Het is je vast al opgevallen, Arnhem is langzaam maar zeker ingepakt. Arnhem Centraal, F&D, de Melkfabriek en in de binnenstad hangen overal vlaggen en banieren. Dat is allemaal onderdeel van REFLAGS, een bijzonder citydressing-project op initiatief van Citymarketing Arnhem.

REFLAGS & recycling

Omdat de stad niet elke dag zo mooi wordt versierd, worden de makers op de voet gevolgd in een mini-docu. Deel 2 staat hieronder, deel 1 bekijk je hier.

Verantwoordelijk voor dit vlaggenfestijn is de Studio VOLLAERSZWART. Zij hebben ruim 2.000, veelal Arnhemse, vlaggen ingezameld voor dit project. Deze vlaggen zijn verwerkt tot een nieuw materiaal en daarmee is de stad aangekleed.

Daarmee past het helemaal bij het thema van State of Fashion (StoF) en FDFA. Deze modefestivals draaien ook om bewustwording in de mode-industrie. In de kledingindustrie is verspilling en vervuiling een enorm probleem en StoF stelt dat aan de orde. De kledingindustrie is na de olie-industrie zelfs de meest vervuilende industrie ter wereld.

Een cadeautje aan de stad

REFLAGS is cadeau aan de mode-evenementen en de inwoners van de stad. Veel lokale partijen hebben bijgedragen aan het project. Zo zie je onder andere vlaggen van Vitesse, Introdans, Gelredome, Made in Arnhem, PBA, Musis, Pathé en ArtEZ terug. Studio Ryn en Erren Reconditioning hebben de stroken vervolgens verwerkt tot de vlaggen die je overal in de stad ziet.

Reacties