Trijntje Oosterhuis doceert jonge talenten op AMZAF

Singer-songwriter Rose Marin

Zaterdag 7 juli a.s. wordt voor de achtste keer het AMZAF Young Talent Festival gehouden in het Nederlands Openluchtmuseum. AMZAF biedt een podium aan jonge talenten op het gebied van kunst en cultuur. Trijntje Oosterhuis verzorgt een workshop voor 10 aanstormende vocalisten en treedt later die avond zelf op.

Toptalenten op 7 podia
Op 7 podia verspreid door het museumpark is een keur aan jonge talenten te zien en te horen: Jazz Focus Big Band, Nederlands Jeugd strijkorkest, ArtEZ popkoor & band, 5 talenten van Babette Labeij MusicAcademy, Vera Bon & band en vele anderen. Dans, klassiek, Jazz, Pop, Theater, Singer songwriters en woordkunst wisselen elkaar af.

Provincie Gelderland heeft een subsidie Cultuur en Erfgoed Gelderland beschikbaar gesteld voor het festival. Hiervan kan een workshop voor jonge toptalenten georganiseerd worden door Trijntje Oosterhuis en wordt een speciale choreografie ontwikkeld door Jorge Perez Martinez. Choreograaf Jorge Perez Martinez is ondermeer werkzaam voor Introdans. De choreografie die hij voor AMZAF ontwikkeld wordt op 7 juli door 8 talentvolle dansers uitgevoerd.

Workshop Trijntje Oosterhuis voor jonge talenten
Trijntje Oosterhuis geeft voorafgaand aan het AMZAF Young Talent Festival een workshop op het gebied van vocale vaardigheden en podium performance. Maximaal 10 talenten worden vooraf geselecteerd uit de line up van de diverse podia. Aansluitend verzorgt Trijntje Oosterhuis een optreden op de mainstage. Daar brengt zij ook samen met de jonge talenten een nummer ten gehore.

Achtergrond AMZAF
AMZAF is een initiatief van de Kiwanis Club Arnhem en het Nederlands Openluchtmuseum. Kiwanis is een internationale organisatie van serviceclubs: een club van mensen die door het opzetten en uitvoeren van activiteiten geld bijeenbrengen en dat uitgeven aan goede doelen. Het Nederlands Openluchtmuseum biedt een culturele locatie die in alle opzichten aansluit bij AMZAF.

AMZAF is gestart als ArnhemsMidZomerAvondFestival. Een sfeervol buitenfestival dat podia bood aan beginnende Arnhemse talenten. Gewaardeerd door nieuwsgierig publiek en aangeprezen door artiesten die optraden én elkaar ontdekten. Inmiddels heeft AMZAF een naam tot in de verste uithoeken van Nederland. Artiesten benaderen het festival om te mogen optreden. Het festival beweegt mee en beantwoordt de vraag naar goed ingerichte podia specifiek voor jong talent.

Kinderen t/m 12 jaar betalen standaard € 5,00. Volwassenen betalen t/m maandag 21 mei een speciaal tarief van € 5,00. Daarna geldt een regulier tarief van € 15,00. Voor de complete programmering en de kaartverkoop: www.amzaf.nl

Reacties