Arnhem Nieuwsuur & 026 in gesprek in het teken van respect

Ik hou van Arnhem en Rozet organiseren maandag 12 november van 20.00 tot 21.30 uur de tweede editie van Arnhem Nieuwsuur en 026 in gesprek. We sluiten deze avond aan op de Week van Respect en bespreken onder meer hoe het staat met het respect voor de LHBT-gemeenschap in Arnhem. Iedereen is van harte uitgenodigd om te komen luisteren en mee te praten.

Provincie

De avond start met Arnhem Nieuwsuur, waarin de actualiteiten van Arnhem worden behandeld. Te gast is onder meer Bob Roelofs. Hij komt vertellen over de provinciale verkiezingen in maart, welke relatie de provincie heeft met de Eerste Kamer en over het sollicitatieproces van de Commissaris van de Koning.

LHBT

Tijdens het tweede deel, 026 in gesprek, bespreken we hoe het staat met het respect voor de lesbische-, homoseksuele-, biseksuele- en transgender gemeenschap van Arnhem. Ronnie Sewratan Vernes en Jasper Vernes-Sewratan vertellen over het akelige geweldincident op de Nelson Mandelabrug waarvan zij vorig jaar slachtoffer waren. Hoe zetten zij zich nu in om geweld bespreekbaar te maken bij kinderen?

Ook genderactivist Nico Lippe schuift aan. Hij is actief op verschillende gebieden van seksuele- en genderdiversiteit en is onder meer coördinator van het Bi-Café Nijmegen. Daarnaast geeft hij voorlichting over biseksualiteit.

Het debat vindt plaats op de derde verdieping van Rozet en is vrij toegankelijk voor publiek.

Reacties