Kunstcafé Rijkerswoerd: Marius van Beek

50plusser.nl © Jacqueline

Op donderdag 15 november vertelt kunsthistorica Ans Mansveld in Stadsboerderij de Hooijmaat over het leven van beeldend kunstenaar Marius van Beek (1921-2003).

Kunstcafé

Het Kunstcafé is er voor iedereen die houdt van Kunst en Cultuur, en het gezellig vindt om anderen met dezelfde belangstelling te ontmoeten. Het Kunstcafé wordt vanuit Kunstbedrijf Arnhem/Rozet georganiseerd in een gastvrije omgeving, met verse koffie en interessante presentaties. En.. er is altijd live muziek. Het Kunstcafé is gratis toegankelijk en vindt plaats op een doordeweekse ochtend. Zo hoeft u er niet ’s avonds nog de deur voor uit.

Marius van Beek

Marius van Beek woonde van 1959 tot zijn dood in 2003 in Oosterbeek. In het Arnhemse Immerloopark staat het kunstwerk Poort van de Zon van deze kunstenaar. Ook is er straat, vlak bij het Immerloopark, naar hem vernoemd: de Marius van Beeklaan.
Ans Mansveld heeft jarenlang cursussen kunstgeschiedenis gegeven bij het Nivon en de Volksuniversiteit. Sinds haar pensionering geeft ze cursussen aan kleine groepen bij haar thuis.

De muziek wordt deze ochtend verzorgd door celliste Mirjam Mudde (1969). Zij speelt sinds haar 10e cello. Na de studie aan het conservatorium in Zwolle, vele masterclasses en een jaar studie in Jeruzalem, streek ze uiteindelijk in 2003 neer in Arnhem.

Praktische informatie

  • Datum: donderdag 15 november 2018
  • Tijd: 10.30 – 12.00 uur
  • Locatie: Stadsboerderij De Hooijmaat, Marius van Beeklaan 5, Arnhem
  • Kosten: Vrij toegankelijk, koffie/thee € 4,-
  • Aanmelden is niet nodig

Reacties