Arnhem van oranje naar roze

Terwijl de laatste restanten van Koningsdag verwijderd worden, maakt Arnhem zich alweer op voor het volgende evenement. De Giro komt er nu écht aan. Zaterdag 7 en zondag 8 mei staat heel Arnhem in het teken van de Giro d’Italia.

Zaterdag 7 mei start de etappe in Arnhem op het Kerkplein. Zondag 8 mei eindigt de etappe op de singel bij Musis Sacrum.

Afgelopen weken kleurde de stad al in toenemende mate roze. Bekende gebouwen werden roze uitgelicht, overal in de stad verschenen roze fietsen en boven de winkelstraten wapperen roze shirts.

Komende week neemt ook het aantal side-events dat rondom de wielerronde georganiseerd wordt toe. Zo is er zondag 1 mei de enige officiële toertocht. Wielerliefhebbers kunnen dan een deel van de route die de Giro in Gelderland volgt zelf fietsen. De inschrijving voor de toertocht is inmiddels gesloten.

Vanaf zaterdag 30 april wordt het stationsplein omgetoverd tot ‘Mercato Congusto’. De Mercato Congusto (Vrij vertaald: smaakvolle markt) is een culinair evenement. Bezoekers kunnen hier genieten van Italiaanse lekkernijen afkomstig van een keur aan Arnhemse restaurants, hippe foodtrucks en delicatessenzaken.

“Tegenover het nu al wereldberoemde Arnhem Centraal, zal de Mercato Congusto één van de gastvrije ‘welkomstbogen’ van Giro roze Arnhem zijn”, belooft de organisatie. De Mercato Congusto wordt tot en met zondag 8 mei gehouden.

In het Giro Informatie Punt in de Beekstraat wordt zondag 1 mei de ‘voorpretmiddag‘ Giro voor Dummies georganiseerd. Zeven sprekers zullen tijdens deze middag hun licht laten schijnen over verschillende aspecten van de Giro d’Italia.

Op zondag 1 mei wordt ook het evenement ‘Kunstenaar voor één dag’ gehouden. Op het Velperplein tegenover Musis kan iedereen zijn creativiteit laten zien in een unieke groepstekening speciaal gemaakt voor Giro d’Italia.

De grote lijnen van de straat-tekening worden uitgezet door de kunstenaars Nnamari en Remco Visser. De details van de tekening kunnen worden aangevuld door iedereen die wil meewerken. Aanmelden kan via de website Worldstreetpainting.nl.

Op Koningsdag was om 22.30 uur het ‘officiële’ overgangsmoment dat Arnhem van oranje naar roze ging. Hieronder een korte impressie.

 

Foto: Mascha Bakker (Met dank aan Stadsvilla Sonsbeek.)

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Arnhem van oranje naar roze"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*