Niet Beatrix, maar Willem-Alexander opent Sonsbeek 2016

Koning Willem-Alexander opent op vrijdagmiddag 3 juni de beeldententoonstelling Sonsbeek 2016. Dat is vandaag bekend geworden.

De aankondiging dat Willem-Alexander naar Arnhem komt om de tentoonstelling te openen komt als een verrassing. De vorige editie van Sonsbeek werd geopend door koningin Beatrix. Veel mensen verwachtten dat de inmiddels afgetreden vorstin ook dit jaar de Sonsbeek-tentoonstelling zou openen. Beatrix is een groot liefhebber van beeldende kunst.

De elfde editie van de hedendaagse kunsttentoonstelling, samengesteld door het Indonesische collectief Ruangrupa, vindt plaats van 4 juni tot en met 18 september in Park Sonsbeek, de binnenstad van Arnhem en bij Museum Arnhem.

In Park Sonsbeek komen installaties waar deelnemende kunstenaars de gehele tentoonstellingsperiode ook lezingen, workshops en performances geven.

In het centrum van Arnhem komen op enkele prominente plekken muurschilderingen, installaties en interventies die – als onderdeel van ruangrupa’s onderzoek naar bewoners en stad – de openbare ruimte een impuls geven.

 

Foto: Koningin Beatrix bij de opening van Sonsbeek 2008 (Foto: Omroep Gelderland).

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Niet Beatrix, maar Willem-Alexander opent Sonsbeek 2016"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*