Arnhem Voorbij 2012: Mylene Ragon

{

Daar sta je dan op Schiphol met je paspoort en boardingkaart. Omringd door vrienden, lachend en huilend, loop ik samen met Loe hand in hand door de paspoortcontrole heen. Een laatste blik, nog even zwaaien en vooral de tranen van geluk uit mijn ogen wrijven.Het is 7 januari 2012, de dag dat mijn reis begint.

Een reis die nog steeds bezig is tot mijn verbazing. Ik weet nog dat ik ‘tot eind dit jaar’ riep, maar dat zal je mij voorlopig niet meer horen zeggen. Vol ongeloof landden wij in India en stortten ons in de hectiek, de chaos en de stank samen met die andere 1,2 miljard mensen. Het werd het land waar ik nu heimwee naar heb.

Zonder verwachtingen en met weinig voorbereidingen zijn we aan deze reis begonnen en India leerde ons wijze lessen. Zoals de dag de dag te laten wezen. Best lastig voor iemand die net een druk, hectisch leven achterliet in Nederland. Maar India won altijd op elk front. Met pijn in ons hart vlogen wij naar Maleisie toe. En daar, midden op het witte strand onder de palmbomen met uitzicht op zee, kwam het besef: ik ga voorlopig hier niet meer weg.

Terwijl wij snorkelden met schildpadden, door de jungle van Borneo trokken of op een brommertje door de rijstvelden van Java reden begon Nederland steeds verder weg te raken. De wereld daarentegen kwam steeds dichterbij. Al reizend van Maleisie naar Indonesie via Singapore werd het steeds duidelijker. Dit is het! Ik kon geen genoeg krijgen van de bijzondere ontmoetingen, de bizarre avonturen of de culinaire verrassingen op elke hoek van de straat.

Het is nu december en ik schrijf deze blog vanuit Perth, waar ik middenin de stad woon en inmiddels een supertoffe baan heb. Dit is mijn voorlopige tussenstation maar mijn eindbestemming is nog niet in zicht. 2012 is het begin van een nog langere reis geworden. Alles is namelijk mogelijk en dat heeft 2012 bewezen. Ik kan mijn leven in Nederland achterlaten en ik kan overal ter wereld opnieuw beginnen. 7 januari 2013 zit ik met Loe op het Australische strand in de volle zomerzon met een fles champagne. Dan vieren we dat wij nog niet weten waar we naar toe gaan en wat 2013 ons zal brengen. Deze onwetendheid geeft vrijheid en daar proost ik op!

Arnhem Voorbij 2012
Bernd Ebbo Visser
Rob van Sprang
Bob Roelofs
Tim Lenders
Peter Bierhaus
Pascal Rietman
Rene Gademann
Petra Else Jekel
Wilma Mulder
Tom Roelofs
Geert Rozema
Maarten Laros
Floor Scholten
Vincent Leenders
Paul Clappers
Pantoons

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Arnhem Voorbij 2012: Mylene Ragon"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*